foto: REUTERS/SCANPIX
Trīs gadus pēc Itālijas izlases futbolista nāves ir atrasts vainīgais
31 gadu vecā Davides Astori dzīvība bija glābjama, ja vien viņš nebūtu bijis viens viesnīcas numuriņā vai ārsts iepriekš būtu konstatējis sirds darbības problēmas.
Futbols
2021. gada 7. maijs, 05:25

Trīs gadus pēc Itālijas izlases futbolista nāves ir atrasts vainīgais

Jauns.lv

2018. gada martā pasauli satrieca vēsts, ka miegā viesnīcas numuriņā mūžībā devies kādreizējais Itālijas izlases aizsargs un tā brīža Florences “Fiorentina” kluba kapteinis Davide Astori.

Tagad trīs gadus pēc traģiskā notikuma par vainīgu neapzinātā cilvēka nonāvēšanā atzīts itāļu ārsts Džordžio Galanti, vēsta “Euronews”. Tiesas spriedumā mediķim noteikts gads nosacīta soda, jo viņš nespēja konstatēt slavenajam futbolistam sirds problēmas.

Galanti bija pēdējais ārsts, kurš veica Astori izmeklēšanu un atļāva viņam nodarboties ar sportu. Futbolists klīnikā tik pārbaudīts septiņus mēnešus pirms traģēdijas.

Pēdējā gaitā pavada "Fiorentinas" kapteini Astori, kurš mira 31 gada vecumā

Pagājušās nedēļas izskaņā futbola fanus sasniedza sarūgtinoša vēsts: pēkšņi miris Davide Astori, futbola kluba "Fiorentina" kapteinis. Ceturtdien viņš Florincē izvadīts.

gallery icon
60

Jau vēstīts, ka Itālijas izlases kādreizējais spēlētājs un "Fiorentina" kapteinis 2018. gada 4. martā tika atrasts miris Udīnes viesnīcā pirms Itālijas A sērijas spēles pret vietējo "Udinese".

Pēc līķa sekcijas tika konstatēts, ka Astori bija sirds tahiaritmija jeb sirds nevienmērīga un paātrināta darbība. Sākotnējais slēdziens norādīja, ka 31 gadu vecais futbolists miris pēc sirdsdarbības palēnināšanās tiktāl, ka tā apstājusies pilnībā. Tomēr situācija izrādījās pretēja, un viņa sirdsdarbība strauji paātrinājās.

foto: REUTERS/SCANPIX
31 gadu vecā Davides Astori dzīvība bija glābjama, ja vien viņš nebūtu bijis viens viesnīcas numuriņā vai ārsts iepriekš būtu konstatējis sirds darbības problēmas.

Tāpat pēc sekcijas secināts, ka Astori sirds apstāšanās brīdī nebija aizmidzis un, iespējams, varēja tikt izglābts, ja viņam blakus būtu bijis kāds istabas biedrs. Viņš tobrīd savā viesnīcas numuriņā atradās vienatnē.

"Fiorentina" klubs Astori vārdā pārdēvēja arī savu treniņlaukumu.

Profesionāla futbolista karjeru Astori sāka 2006. gadā "AC Milan" rindās, pēc tam tiekot izīrēts zemāku līgu vienībām. Savukārt 2008. gadā viņš pārcēlās uz "Cagliari", kur nospēlēja sešas sezonas, 178 spēlēs gūstot trīs vārtus. Savukārt 2014. gadā futbolists pārcēlās uz "AS Roma", kur nospēlēja vienu sezonu, bet 2015. gadā pievienojās "Fiorentina" klubam, kurā pirmajā gadā bija uz īres tiesībām, pēc tam Florences komandai viņu izpērkot.

"Fiorentina" rindās Astori savā mūža pēdējā sezon biņš aizvadīja 27 spēles, gūstot vienus vārtus. Pirms sezonas Astori tika iecelts par "Fiorentina" kapteini.

Tāpat Astori 2010. gadā pirmo reizi tika izsaukts uz Itālijas izlasi, kurā debitēja gadu vēlāk, kopš tā laika piedaloties 14 mačos.