Futbols
2021. gada 6. maijs, 04:31

Izlases vārtsardze stāsta par seksu Krievijas sieviešu futbolā

Jauns.lv

Ilggadējā Krievijas sieviešu futbola izlases vārtsardze Abhāzijā dzimusī Elvīra Todua sniegusi ļoti atklātu interviju, pastāstot par sieviešu futbola aizkulisēm Krievijā.

Vīriešu futbolā spēlētājiem lielu sacensību laikā ir jāievēro teju celibāts. Daudzi autoritatīvi treneri aizliedz futbolistiem tikties ar savām dzīvesbiedrēm vai draudzenēm, lai sportisti neizdomātu nodarboties ar seksu, kas nereti var atņemt laukumā tik nepieciešamo enerģiju vai pat kaut ko savainot.

Spilgts šādas situācijas piemērs bija 2010. gada Pasaules kauss, kad Anglijas izlases tā brīža galvenais treneris slavenais itāļu speciālists Fabio Kapello aizliedza saviem padotajiem tikties ar dzīvesbiedrēm. Atgadījums izraisīja plašu furoru, bet tādi spēlētāji kā Veins Rūnijs, Frenks Lempards, Stīvens Džerards un citi bija spiesti pakļauties despotiskā trenera idejām. Lielus panākumus šis attiecību modelis nedeva, jo futbola dzimtenes pārstāvji jau astotdaļfinālā pārliecinoši piekāpās Vācijas izlasei ar 1:4. Bijuši arī citi gadījumi, kad treneri noteikuši līdzīgus noteikumus, tomēr šis, domājams, bijis skaļākais.

Kā intervijā stāsta “Youtube” kanālam “Comment Show”, Elvīra Todua sieviešu futbolā ir pilnīgi citādāk. Sekss īsi pirms spēles pat nākot par labu sniegumam laukumā. “Tas ir normāli, ja sievietes pirms spēles nodarbojas ar seksu. Tikmēr par vīriešiem – zinu, ka daudzi treneri to ir aizlieguši,” stāsta vārtsardze.

35 gadus vecā Todua šī gada aprīlī aizvadīja 100. spēli Krievijas izlases rindās, bet klubu karjeru turpina šīs valsts slavenākajā komandā Maskavas CSKA. Vārtsardze atklāj, ka viņas komandā spēlētāju līgumos ir pat tāds punkts, ka, paliekot stāvoklī, līgums netiek lauzts, bet gan futbolistes saņem kompensāciju.

“Mūsu līgumos ir norādīts, ka grūtniecības gadījumā, komanda turpina maksāt atalgojumu. Maskavas CSKA līgumos tas ir atrunāts, bet daudz citās komandās nav šādas prakses. Es zinu komandas, kas lauž līgumu ar spēlētājām, ja tās paliek stāvoklī,” par atšķirīgajām situācijām sieviešu sportā stāsta pieredzējusī futboliste.