foto: AP/Scanpix
Viena no pasaules labākajām basketbolistēm saderinājusies ar savu bijušo komandas biedreni
Breana Stjuarte pēdējos gados tiek uzskatīta par pasaules labāko basketbolisti.
Sporta zvaigznes
2021. gada 5. maijs, 16:55

Viena no pasaules labākajām basketbolistēm saderinājusies ar savu bijušo komandas biedreni

Jauns.lv

Krievijas superkluba Jekaterinbrugas UGMK un WNBA čempionvienības Sietlas “Storm” līdere amerikāniete Breana Stjuarte saderinājusies ar vienu no Spānijas labākajām basketbolistēm Martu Čaragaju.

Stjuarte, kura pēdējos gados tiek uzskatīta par pasaules labāko basketbolisti, sociālajos tīklos ievietojusi attēlu, kurā redzams, kā viņa bildina savu draudzeni Martu. “Es to izdarīju. Vēl viens gredzens un viņa teica “jā”,” vēstīts izcilās basketbolistes sociālo tīklu ierakstā.

Abas talantīgās sportistes kopā spēlēja 2018./2019. gada sezonā Kurskas “Dinamo” rindās, kad FIBA Eirolīgas spēlē viesojās arī Rīgā, kur spēkojās ar “TTT Rīga”, ko spēja pieveikt tikai pašā mača galotnē. Tieši šajā sezonā abas basketbolistes īpaši satuvinājās.

Divdesmit sešus gadus vecā Stjuarte ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione, divkārtēja Pasaules kausa ieguvēja un divkārtēja WNBA čempione. Neraugoties uz to, ka viņa 2019. gada pavasarī guva vienu no smagākajām traumām sportā – pārrāva Ahilleja cīpslu –, viņa šosezon kļuva par FIBA Eirolīgas un Krievijas čempionāta uzvarētāju, kā arī pērn triumfēja WNBA čempionātā, kļūstot par finālsērijas vērīgāko spēlētāju. Eirolīgā viņa tika atzīta par finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju.

Tikmēr 30 gadus vecā Čaragaja, kura ir trīskārtēja Eiropas čempione, Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempione un Pasaules kausa sudraba un bronzas medaļu ieguvēja, kā arī Eirolīgas čempione, šo sezonu aizvadīja dzimtenē spēcīgajā Žirona “Uni” komandā.

Šobrīd abas sportistes gatavojas WNBA sezonai, tiesa, katra to aizvadīs savā komandā: Stjuarte mēģinās otro gadu pēc kārtas sacensībās triumfēt ar Sietlas “Storm”, bet Čaragaja pēc piecu gadu pauzes atgriezīsies Fīniksas “Mercury” .