Sporta zvaigznes
2021. gada 1. maijs, 18:49

Djego Maradonas medicīniskā aprūpe bijusi pavirša, atklājas ekspertīzē

Jauns.lv

Maradonas nāve lika uzdot jautājumus par viņa medicīnisko aprūpi. Dažas dienas pēc viņa nāves Argentīnas prokurori uzsāka izmeklēšanu par mirušās sporta zvaigznes medicīnisko aprūpi. Martā prokurori sasauca 20 medicīnas ekspertu komisiju, lai pārbaudītu Maradonas nāves cēloni un noteiktu, vai nav notikusi nolaidība, vēsta BBC.

Par ekspertu atklāto piektdien ziņoja vietējie mediji. 70 lappušu garajā ziņojumā teikts, ka Maradona nopietni saslimis aptuveni 12 stundas pirms nāves. Un šajā laikā viņš "netika pienācīgi uzraudzīts", teikts ziņojumā.

Citējot ziņojumu, Argentīnas laikraksts "Clarin" vēstīja, ka komisija apsūdzējusi Maradonas mediķu komandu par viņa izdzīvošanas atstāšanu "likteņa varā".

Medicīnas eksperti apgalvo, ka Maradonam varētu būt lielākas izredzes izdzīvot, ja viņš būtu ārstējies medicīnas iestādē, nevis mājās, vēsta laikraksts.

Futbola leģenda Djego Maradona (1960-2020)

gallery icon

Tāpat secināts, ka Maradonas aprūpētāju komandas veiktās darbības bijušas "neadekvātas un nepilnīgas", vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kuras rīcībā ir ziņojuma kopija.

Maradonas personīgais ārsts Leopoldo Luki (Leopoldo Luque) un viņa psihiatrs ir starp medicīnas speciālistiem, kurus izmeklē prokurori. Prokurori lems, vai celt kādas apsūdzības, tai skaitā apsūdzību par slepkavību.

Izveidota Maradonas figūriņa ar spārniem

gallery icon

Bažas par Maradonas ārstēšanu pēc smadzeņu operācijas oficiāli pauda viņa meitas. Iepriekš preses konferencē Maradonas ārsts Luki raudāja, teikdams, ka ir darījis visu iespējamo, lai glābtu drauga dzīvību:

"Jūs zināt, par ko es esmu atbildīgs? Par to, ka mīlēju viņu, rūpējos par viņu, pagarināju viņa dzīvi." Ārsts apgalvo, ka ir izdarījis "visu iespējamo, līdz pat neiespējamam".