Sporta zvaigznes
2021. gada 28. aprīlis, 18:03

Sevastova svin uzvaru Madrides turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā un iekļūst pamatturnīrā

Jauns.lv / LETA

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā svinēja pārliecinošu uzvaru, iekļūstot pamatturnīrā.

Sevastova, kura Madrides sacensību kvalifikācijā bija izlikta ar pirmo numuru un WTA rangā ieņem 54.vietu, uzvarēja kvalifikācijas turnīra 16.numuru - ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 77.) - ar 6-1, 7-5.

Pirmajā setā Kostjuka uzvarēja vien otrajā geimā. Tomēr sestais geims izvērtās rekordgarš - 21 izspēle ar astoņām breikbumbām.

Arī  otrais sets līdz piektajam geimam sākās pārliecinoši Latvijas sportistei - 4-0 Sevastovas labā. Tomēr tad Latvijas tenisiste "sausā" zaudēja savas serves geimu, vēlreiz neizmantojot serves priekšrocības devītajā geimā, kurā vinnēja tikai vienu izspēli.

Desmitajā geimā, kas ilga deviņas izspēles, viena breikbumba, kas vienlaicīgi bija mačbumba, bija Sevastovai, taču tā palika neizmantota.

Nākamo savas serves geimu Latvijas otrā rakete uzvarēja "sausā", bet 12.geimā ar pirmo breikbumbu guva uzvaru visā mačā - 7-5.

Jau ziņots, ka Sevastova pirmās kvalifikācijas kārtas cīņā ar bulgārieti Cvetanu Pironkovu (WTA 116.) bija zaudējusi pirmo setu ar 3-6 un bija vadībā otrajā ar 1-0, kad spēle tika pārtraukta, bet pēc cīņas atsākšanas uzvarēja spēli ar 3-6, 6-4, 6-3.

Par pamatturnīra sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 30 WTA ranga punktus.

Sevastova turnīrā Madridē spēlē ceturto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2017.gadā sasniegtais pusfināls, kurā ar 2-6, 3-6 tika zaudēts turnīra trešajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 50.vietu, pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu, kura atrodas pasaules ranga 36.pozīcijā.

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.