foto: AFP/Scanpix
Merzļikins: esmu ļoti gandarīts par savu komandu
Hokejs
2021. gada 28. aprīlis, 10:03

Merzļikins: esmu ļoti gandarīts par savu komandu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ir gandarīts par Kolumbusas "Blue Jackets" hokejistu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) otrdienas spēlē.

"Blue Jackets", spēlējot mājās, ar Merzļikinu vārtos un Matīsu Kivlenieku rezervē ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Detroitas "Red Wings".

Merzļikins bija nepārspēts kā pamatlaikā, tā arī pagarinājumā un pēcspēles metienu sērijā, latviešu vārtsargam neitralizējot 41 metienu. Viņš septīto reizi karjerā palika uz nulles, kamēr "Blue Jackets" pārtrauca desmit zaudējumu sēriju, kas bija ievilkusies trīs nedēļu garumā.

"Sajūtas ir patīkamas, uzvara bija tieši tas, kas mums bija vajadzīga. Esmu ļoti gandarīts par savu komandu. Jutos komfortabli, vienīgi pirmajā periodā bija maz metienu. Pēc pirmā bīstamā metiena jutos nedaudz nervozs, jo īsti nezināju, vai ripa ir nonākusi vārtos vai nē. Turpināju spēlēt un izbaudīt maču," pēcspēles preses konferencē stāstīja Merzļikins.

Merzļikins tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet otra labākā spēlētāja gods tika pretinieku vārtsargam Tomasam Greisam, kurš atvairīja 33 ripas. Greisu "bullīšos" pārspēja Patriks Laine un Olivers Bjorkstrands.

"Bija interesanti spēlēt pret viņu. "Bullīši" ir laimes spēle, kuru šoreiz uzvarēju, jo man paveicās. Domāju, ka viņš aizvadīja lielisku maču. Man bija tikai jāgaida brīdis, kad viņš kļūdīsies," atzina Merzļikins.

Latviešu vārtsargs arī atzīmēja, ka pēcspēles metienu sērijā pats galvenais ir pārlieku daudz nekoncentrēties. 

"Ja tu sāksi kaut ko pie sevis domāt, tad ielaidīs katru ripu. Vajag atbrīvot prātu un darīt savu darbu. Treniņos man nepatīk "bullīši", bet spēlēs man nav nekādas izvēles," teica Merzļikins.

Jau ziņots, ka savainojuma dēļ sezona beigusies otram "Blue Jackets" vārtsargam Jonasam Korpisalo, tādējādi izsaukumu uz NHL komandu saņēmis Kivlenieks.

"Diemžēl tā sanāca, un jūtu viņam līdzi," par somu vārtsarga traumu teica Merzļikins. "Taču es tur neko nevaru palīdzēt. Ir gana saspringta sezona un mūsu gūžas liek par sevi manīt. Ir mazāk spēļu, taču atstarpes starp mačiem ir mazākas, tādējādi organisms jūtās noguris."

Merzļikins šosezon 25 spēlēs vidēji ielaidis 2,80 ripas un atvairījis 91,6% metienu, kamēr Kivlenieks šajā sezonā vēl nav piedalījies nevienā NHL mačā.

"Blue Jackets" ar 42 punktiem 51 spēlē ir pēdējā starp astoņām Centrālās divīzijas komandām un šosezon nepiedalīsies Stenlija kausa izcīņā.

Kolumbusas hokejisti sestdien izbraukumā tiksies ar Karolīnas "Hurricanes", bet pēc tam atgriezīsies mājās, kur ar četru spēļu sēriju noslēgs saīsināto sezonu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.