foto: Zumapress/Scanpix
VIDEO: Spānijas futbola virslīgas mačā tiesnesis kļūst par spēles galveno zvaigzni
Rikardo de Burgoss.
Futbols
2021. gada 27. aprīlis, 05:47

VIDEO: Spānijas futbola virslīgas mačā tiesnesis kļūst par spēles galveno zvaigzni

Jauns.lv

Ar milzu pārpratumu, pie kura vainojams spēles galvenais tiesnesis Rikardo de Burgoss, noslēdzies svarīgs Spānijas futbola virslīgas ("La Liga") 32. kārtas mačs starp FC "Sevilla" un "Granada" komandām.

Mačs, kuram bija pat divas finālsvilpes, noslēdzās ar "Sevilla" panākumu 2:1, pēc kura Andalūzijas klubs nodrošināja vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas vismaz kvalifikācijā, bet reāli turpina pretendēt pat uz uzvaru vienā no Eiropas spēcīgākajiem futbola čempionātiem.

Neraugoties uz to, ka tiesneša palīgs norādīja uz 4 kompensācijas laika minūtēm, Rikardo de Burgoss finālsvilpi noslīpa pēc spēlētām 93 minūtēm. "Sevilla" futbolisti priecājās par panākumu, kas ļauj turpināt cīņu par godalgām Spānijas virslīgā, un vairāki futbolisti jau bija devušies uz ģērbtuvēm un sāka pārģērbties, kad tiesnesis futbolistus sauca atpakaļ laukumā, jo bija sapratis savu kļūdu.

Tad nu futbolisti bija spiesti atgriezties laukumā un nospēlēt atlikušo mača minūti, kas gan nekādas izmaiņas neieviesa.

Kā vēlāk ziņo "La Liga" pārstāvji, pie pārpratuma vainojams hronometrs, kas esot pārādījis nepareizu laiku, tomēr vairums Spānijas futbola fanu tam ne līdz galam vēlas ticēt, domājot, ka tiesnesis vienkārši pārskatījies.

foto: AFP/Scanpix
Rikardo de Burgoss sauc atpakaļ laukumā futbolistus.

"La Liga" turnīra kopvērtējumā ar 73 punktiem 33 spēlēs ir Madrides "Atletico", kas par diviem punktiem apsteidz tikpat spēles aizvadījušo Madrides "Real", spēle mazāk un arī 71 punkts ir "Barcelona", bet 70 punkti 33 spēlēs ir "Sevilla" futbolistiem. Arī "Granada" aizvada gana veiksmīgu sezonu ar 32 kārtās izcīnītiem 42 punktiem, kas sešas kārtas līdz sacensību beigām ļauj atrasties 8. pozīcijā 20 komandu konkurencē.