foto: Basket.lv
"Latvijas Universitātes" komanda izcīna bronzu LSBL čempionātā
LU basketbolistes ar izcīnītajām bronzas medaļām.
Basketbols
2021. gada 25. aprīlis, 15:04

"Latvijas Universitātes" komanda izcīna bronzu LSBL čempionātā

Jauns.lv / LETA

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda svētdien kaklā kāra "Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas medaļas.

LU Liepājas Olimpiskajā centrā ar 89:67 (28:18, 29:12, 14:17, 18:20) uzvarēja BJBS "Rīga"/"Juniores".

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 21 punktu bija Vanesa Jasa, 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Luīzei Šeptei, bet vēl 12 punkti, septiņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles Elizabetei Bulānei. Latvijas izlases basketboliste Kristīne Vītola, kura LU komandai pievienojās sezonas izskaņā, šajā spēlē guva četrus punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

BJBS "Rīga"/"Juniores" komandā 13 punkti Paulai Kļeščovai, bet Nikola Priede atzīmējās ar 12 punktiem un deviņām bumbām zem groziem.

LU šajā spēlē grozā raidīja deviņus no 19 tālmetieniem, bet pretinieces realizēja vien divus no 18 trīspunktu metieniem.

Šosezon komandas bija tikušās jau četrreiz, visās uzvarot LU. Pēdējā reizē gan tas izdevās vien ar pagarinājuma starpniecību - 88:86.

Pusfinālā sestdien BJBS "Rīga"/"Juniores" ar 44:89 piedzīvoja sagrāvi pret "TTT Rīga", bet LU piekāpās "Liepāja"/LSSS komandai ar 58:65.

Plkst.15 cīņā par zeltu Liepājas Olimpiskajā centrā tiksies "TTT Rīga" un "Liepāja"/LSSS. Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Sportacentrs.com TV".

LSBL elites grupā visās 16 spēlēs uzvarēja "TTT Rīga", otrā ar 11 uzvarām bija "Latvijas Universitāte", bet "Liepāja"/LSSS vienība izcīnīja astoņas uzvaras, visām nodrošinot vietu pusfinālā. Tālāk ar trim panākumiem sekoja "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komanda, bet turnīra tabulu ar divām uzvarām noslēdza BJBS "Rīga"/"Juniores".

2021.gada sezonā Covid-19 ierobežojumu dēļ nenotika Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs. Latvijas sieviešu čempionāta dalībnieku klasifikācija notika saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām "Douglas" Baltijas Basketbola līgas noslēguma tabulā 2020.gada 1.martā.

Par Latvijas čempioni tika pasludināta "TTT Rīga", otro vietu izcīnīja "Liepāja"/LSSS, trešo - RSU komanda.