foto: Zumapress/Scanpix
Samoilovs/Šmēdiņš četru zvaigžņu turnīrā Kankunā izcīna uzvaru grupā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.
Basketbols
2021. gada 24. aprīlis, 17:33

Samoilovs/Šmēdiņš četru zvaigžņu turnīrā Kankunā izcīna uzvaru grupā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā Meksikas pilsētā Kankunā svinēja uzvaru abās apakšgrupas cīņās, uzvarot B grupā.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar 18.numuru, cīņā par uzvaru B grupā ar 2-0 (23:21, 21:15) uzvarēja nīderlandiešus - Stefanu Bormansu un Joriku de Grotu, kuriem piešķirts 31.numurs un kuri pārvarēja kvalifikācijas sacensību barjeru.

Pirmajā setā, kas aizritēja līdzīgā cīņā, gandrīz visu laiku nelielā vadībā bija Latvijas duets, uzvarot setu ar 23:21.

Otrajā setā ar trim uzvarētām izspēlēm latvieši panāca 12:7 pārsvaru, pēc tam ne brīdi neļaujot apdraudēt uzvaru.

Uzvara nodrošināja dalību izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Spēle paredzēta sestdien.

Jau ziņots, ka grupas pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:19, 21:17) uzvarēja Vācijas pāri Nilsu Ēlersu/Larsu Flīgenu, kuriem piešķirts 15.numurus

Jau ziņots, ka sieviešu konkurencē Latviju otrajā posmā pārstāv Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kas izlikts ar 13.numuru un pirmajā mačā D grupā ar 0-2 (25:27, 18:21) piekāpās Cinjai Tilmanai/Šantalai Laborerei no Vācijas, kurām piešķirts 20.numurs.

Kankunas posmos startēt plānoja arī otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, taču Pļaviņam Turcijā konstatēja saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā pāris nolēma nebraukt uz Meksiku.

Otrais Pasaules kausa etaps Kankunā noritēs līdz 26.aprīlim, bet trešais - no 28.aprīļa līdz 2.maijam.

Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka Latvijai jau nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Samoilovs/Šmēdiņš sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā Dohā izcīnīja dalītu piekto vietu, ko vēlāk ieguva arī pirmajā Kankunas posmā. Pļaviņš/Točs turnīru Dohā noslēdza dalītā 25.vietā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.