foto: Liiga.fi
"Kamēr gulēju uz ledus, man šķita, ka visi izkrituši!" Hokeja tiesnesis spēles laikā paliek bez septiņiem zobiem
Juka-Peka Koistinens jokoja, ka tagad varēs vismaz notievēt.
Hokejs
2021. gada 6. aprīlis, 16:29

"Kamēr gulēju uz ledus, man šķita, ka visi izkrituši!" Hokeja tiesnesis spēles laikā paliek bez septiņiem zobiem

Jauns.lv

Somu hokeja tiesnesis Juka-Peka Koistinens vietējā čempionāta spēles laikā guva nopietnu savainojumu pēc tam, kad ripa trāpīja viņam pa seju.

Kā vēsta Somijas izdevums “Italehti”, nelaimes gadījums notika Somijas čempionāta spēlē starp HPK un “Jukurit”. Nedēļas nogalē aizvadītas spēles otrajā trešdaļā pēc HPK uzbrucēja Miro Ruokonena metiena pa “Jukurit” vārtiem ripa mainīja lidojuma virzienu un trāpīja tiesnesim tieši sejā.

Jukka-Pekka Koistinens tūlīt nokrita zemē, un ilgāku laiku nespēja piecelties. Kā ziņo Somijas prese, mača tiesnesim negadījumā tika salauzta žokļa augšpuse un cieta vismaz septiņi zobi – četri pilnībā tika izsisti, bet vēl vismaz trim tika aplauztas daļas.

Pēc negadījuma mača arbitrs nespēja turpināt tiesāt spēli un devās uz ģērbtuvēm. “Viss satumsa. Sajūta tāda, it kā kāds būtu izslēdzis gaismu. Tāpēc arī es nokritu, bet ātri vien atguvu samaņu. Kamēr gulēju uz ledus, man šķita, ka visi zobi izkrituši no mutes. Pēc tam es divas stundas nogulēju zobārsta krēslā,” par šausminoši atgadījumu atceras Koistinens.

Kā stāsta pats bijušais hokejists, viņš savas spēlētāja karjeras laikā bija zaudējis tikai vienu zobu, bet tagad žokļa ārstēšanai vajadzēs aptuveni pusgadu. “Ripa varēja arī trāpīt dažus centimetrus zemāk pa kaklu. Nezinu, vai tad mēs šeit vispār runātu. Tomēr tagad man ir veiksmīgs tievēšanas režīms, jo aptuveni mēnesi nevarēšu ēst nekādu cietu pārtiku,” sarunā ar somu presi jokoja cietušais.