foto: AFP/Scanpix
Neilands Basku tūres pirmajā posmā izcīna 23. vietu; Skujiņam 50. pozīcija
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. aprīlis, 10:10

Neilands Basku tūres pirmajā posmā izcīna 23. vietu; Skujiņam 50. pozīcija

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas pirmdien Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Itzulia Basque Country" pirmajā posmā ierindojās 23. vietā, bet vadošajā piecdesmitniekā iekļuva arī "Trek-Segafredo" vienības pārstāvis Toms Skujiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Itzulia Basque Country" jeb Basku tūres pirmajā etapā riteņbraucēji aizvadīja 13,89 kilometrus garu individuālo braucienu. Pirmo vietu izcīnīja slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš finišu sasniedza pēc 17 minūtēm un 17 sekundēm. Viņš par divām sekundēm apsteidza amerikāni Brendonu Maknaltiju (UAE), bet vēl 16 sekundes zaudēja dānis Jonass Vingegārds ("Jumbo-Visma").

No Latvijas riteņbraucējiem vislabāk veicās Neilandam, kurš līderim zaudēja 47 sekundes un ierindojās 23. vietā. Viņa vidējais ātrums šajā etapā bija 46,129 kilometri stundā, kas bija par aptuveni diviem kilometriem stundā lēnāks temps nekā Rogličam.

Skujiņš slovēnim zaudēja minūti un 12 sekundes, ierindojoties 50. pozīcijā. Latvijas riteņbraucēja vidējais ātrums posmā bija 45,089 kilometri stundā.

Pirmdien rezultātu uzrādīja 165 riteņbraucēji, bet vēl divi neizgāja uz starta.

Dienu vēlāk riteņbraucējiem otrajā etapā būs jāmēro 154,8 kilometrus gara distance, kurā iekļauti divi trešās un viens otrās kategorijas kāpums.

Sacensībās šogad plānoti seši etapi ar finišu Eibaras pilsētā.

Pirms diviem gadiem Skujiņš Basku tūres kopvērtējumā ieņēma 39.vietu.