foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas kamaniņu braucēju sezonas pēdējos kontroltreniņos uzvar Aparjode, Bērziņš un brāļi Šici
Kendija Aparjode.
Citi sporta veidi
2021. gada 6. marts, 17:33

Latvijas kamaniņu braucēju sezonas pēdējos kontroltreniņos uzvar Aparjode, Bērziņš un brāļi Šici

Jauns.lv / LETA

Šīs sezonas pēdējā kontroltreniņā, kas sestdien tika aizvadīts Siguldas ledus trasē, uzvaru divu braucienu summā izcīnīja Kendija Aparjode, Gints Bērziņš, kā arī brāļi Juris un Andris Šici, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

LKSF vēsta, ka sestdien Siguldā Latvijas izlases sportisti aizvadīja pēdējo kontroltreniņu šosezon. Pārbaudes sacensībās piedalījās arī junioru izlases sportisti. Kopumā sestdien Siguldā startēja desmit sievietes, trīs vīrieši un piecas divvietīgās ekipāžas.

Dāmu konkurencē divu braucienu summā pārākā bija Aparjode, kura par 0,197 sekundēm apsteidza Ullu Zirni, kamēr Elīna Vītola atpalika 0,440 sekundes.

Starp vīriem ātrākais bija Bērziņš, lai arī viņš pēc pirmā brauciena bija otrais. Bērziņš par 0,086 sekundēm apsteidza Artūru Dārznieku, bet Riks Kristens Rozītis atpalika par 0,331 sekundi.

Tikmēr divvietīgo ekipāžu konkurencē brāļi Šici tuvākos sekotājus Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi apsteidza par 0,399 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēji Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš atpalika 0,418 sekundes.

Dāmu konkurencē sestdien startēja Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Ulla Zirne, Zane Kaluma, Anda Upīte, Frančeska Bona, Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilne. Vīriešu konkurencē bija vien trīs dalībnieki, bet divnieku ekipāžu konkurencē bez augstāk minētajiem sportistiem piedalījās arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Kaspars Rinks/Ardis Liepiņš.

Lai arī šogad 12. un 13.martā bija plānots rīkot Latvijas čempionātu, to nācās atcelt Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Latvijas kamaniņu sporta izlases atlēti turpinās treniņus Siguldas Bosleja un kamaniņu trasē, gatavojoties nākamajai - olimpiskajai sezonai.