foto: Zumapress/Scanpix
Osaka vēl vienā emocionālā spēlē aptur Serēnu Viljamsu un iekļūst "Australian Open" finālā
Naomi Osaka ir uzvaras attālumā no karjeras ceturtā "Grand Slam" titula.
Citi sporta veidi
2021. gada 18. februāris, 10:17

Osaka vēl vienā emocionālā spēlē aptur Serēnu Viljamsu un iekļūst "Australian Open" finālā

Jauns.lv / LETA

Šosezon par "Australian Open" trofeju finālā cīnīsies japāniete Naomi Osaka un Dženifera Breidija no ASV.

Ranga trešais numurs Osaka pusfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Serēnu Viljamsu no ASV (WTA 11.).

Amerikāniete ātri panāca 2-0, bet vēlāk savu servi zaudēja ceturtajā un sestajā geimā, pirmajā setā piekāpjoties ar 3-6. Otro setu ar breiku sāka Osaka, bet Viljamsa astotajā geimā atguva zaudēto. Japāniete nākamajā izspēlē vēlreiz lauza pretinieces servi un brīdi vēlāk servēja par uzvaru mačā.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon

Viljamsa pēcspēles preses konferencē izplūda asarās, jo tenisistei neizdevās devīto reizi karjerā sasniegt turnīra finālu. Tāpat viņai nāksies gaidīt nākamo "Grand Slam" turnīru, lai lūkotu izcīnīt 24. šādas raudzes trofeju.

"Šodienas spēles rezultātu izšķīra kļūdas. Pieļāvu tik daudz kļūdu," pēcspēles preses konferencē teica Viljamsa. "Man bija iespējas uzvarēt. Varēju būt vadībā ar 5-0, bet šī bija mana kļūdu diena."

Viljamsai arī tika vaicāts, kāpēc šajā spēlē viņa pieļāvusi tik daudz kļūdu, bet tenisiste nespēja atbildēt uz šo jautājumu un asarām acīs pameta preses konferenci.

Amerikāniete šajā spēlē pieļāva 24 nepiespiestās kļūdas, bet Osakai bija par trim mazāk.

Šī nebija pirmā reize, kad Viljamsas un Osakas duelis bija ļoti emocionāls. 2018. gada "US Open" finālā japāniete izcīnīja uzvaru, ko pamatīgi aizēnoja Serēnas trakošana par tiesneša, viņasprāt, pieļautām apzinātām kļūdām. Osakas pirmais "Grand Slam" tituls daudziem paliks atmiņā vairāk ar Viljamsas trakošanu.

Emocionālais "US Open" fināls starp Osaku un Viljamsu

Naomi Osakas pirmo "Grand Slam" titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar ...

gallery icon

Finālā Osaka tiksies ar Breidiju (WTA 24.). Ar 22.numuru izliktā tenisiste vēl ne reizi nav spēlējusi "Grand Slam" finālā. Breidija pusfinālā ar 6-4, 3-6, 6-4 uzvarēja čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 27.), kurai bija piešķirts 25.numurs.

Muhova iepriekš turnīrā uzvarēja Aļonu Ostapenko, bet ceturtdaļfinālā izslēdza ranga pirmo numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

"Man trīc kājas un lēkā sirds," pēc uzvaras teica Breidija. "Kājas it kā bija "svaigas", bet nemaz nekustējās. Bija sajūta, ka esmu iestigusi dubļos."

Zīmīgi, ka Breidija ar Osaku pērn savā starpā tikās "US Open" pusfinālā, kur trīs setos pārāka bija japāniete. Breidija ar Osaku karjeras laikā tikusies trīsreiz, bet uzvaru izcīnījusi vienā mačā.

Muhova iepriekš labāko rezultātu "Grand Slam" turnīrā sasniedza 2019.gadā, Vimbldonā iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tāpat viņa vēl ne reizi "Grand Slam" turnīros nebija spēlējusi otrajā nedēļā.

Fināls starp Osaku un Breidiju notiks sestdien.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz svētdienai. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.