foto: Zane Bitere/LETA
Lasmane un Bambals studentu sacensībās ASV labo personīgos rekordus
Talantīgā Latvijas vieglatlēte Rūta Kate Lasmane.
Citi sporta veidi
2021. gada 15. februāris, 10:38

Lasmane un Bambals studentu sacensībās ASV labo personīgos rekordus

Jauns.lv / LETA

Trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane un vidējo distanču skrējējs Oskars Bambals aizvadītajā nedēļas nogalē studentu sacensībās ASV laboja personīgos rekordus, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Lasmane sestdien sacensībās Faijetvilā trīssoļlēkšanā izcīnīja jau trešo uzvaru šogad. Pie tam ar jaunu personīgo rekordu - 13,83 metriem jeb par vienu centimetru tālāk nekā pērnvasar.

Viņas visu sešu lēcienu sērija bija ļoti stabila: 13,83, 13,57, 13,62, 13,73 un 13,80 metri, kā arī tikai viens neieskaitītas rezultāts. Ar šo rezultātu (13,83 metriem) Lasmane ir otrā labākā NCAA rangā un visai droši, ka iegūs tiesības startēt NCAA čempionātā 16 labāko vidū.

Savukārt Oskars Bambals sestdien sacensībās Klemsonā 800 metros skrējienā sasniedza savu personīgo rekordu telpās - viena minūte un 50,81 sekundes, kas deva septīto vietu. Tāpat viņš palīdzēja savai komandai uzvarēt 4x400 metru stafetē, četrotnei finišējot pēc trim minūtēm un 8,63 sekundēm.

ASV augstskolu studentiem-vieglatlētiem nobeigumam tuvojas telpu sacensību regulārā sezona. Aizvadītās nedēļas nogales sacensībās startēja kopumā deviņi Latvijas vieglatlēti.

Mēnesi pirms NCAA čempionāta ASV studentu ziemas sacensību rangā visaugstāk ir Rūta Kate Lasmane - otrajā vietā. Pieccīņniece Kristīne Blaževiča (4057 punkti) ir septītā. Ieva Turķe trīssolī (13,12 metri) - 16.vietā. Tāllēkšanā Lasmane un Blaževiča (abas 6,14 metri) - 26.vietā.

Pērn Covid-19 dēļ ASV NCAA čempionāti nenotika ne ziemā, ne vasarā. Tiesības startēt NCAA ziemas čempionātos iegūst vien 16 labāko rezultātu īpašnieki katrā disciplīnā. Trīs Latvijas vieglatlēti savulaik ir bijuši arī NCAA čempioni ziemā - Einārs Tupurītis 800 metros, Ineta Radeviča trīssoļlēkšanā un Artūrs Āboliņš tāllēkšanā.

Visiem Latvijas vieglatlētiem vēl priekšā starts februāra beigās reģionālajos konferenču čempionātos.