foto: AP/Scanpix
VIDEO: Porziņģa slaidais augums atkal pamudinājis pretiniekus apspēlēt viņu caur kājstarpi
Trejs Jangs spēlē pret "Mavericks" atrada Kristapa Porziņģa vārīgo vietu.
Basketbols
2021. gada 12. februāris, 14:08

VIDEO: Porziņģa slaidais augums atkal pamudinājis pretiniekus apspēlēt viņu caur kājstarpi

Jauns.lv

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) garākajiem spēlētājiem ir 221 centimetru garais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis. Slaidais augums viņam ne vienmēr palīdz basketbola laukumā.

NBA ceturtdienas spēlē "Mavericks" savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru pret sīksto Atlantas "Hawks", tomēr latvietim piezīmju problēmu dēļ šī nebija no veiksmīgākajām spēlēm sezonā. Arī ar Kristapu laukumā "Mavericks" zaudēja vairāk punktu nekā spēja gūt. Pie Latvijas slavenākā basketbolista neveiksmēm vismaz daļēji vainojams "Hawks" līderis Trejs Jangs.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

Vien 185 centimetrus garais Jangs ir viens no radošākajiem un individuāli meistarīgākajiem basketbolistiem NBA, ko spoži pierādīja arī spēlē pret "Mavericks". Trejs Jangs divus uzbrukumus pēc kārtas apgādāja savas komandas garos spēlētājus vispirms šveicieti Klintu Kapelu, bet vēlāk arī Džonu Kolinsu, piespēlējot bumbu Porziņgim starp kājām.

Zīmīgi, ka Janga otrā piespēle tika iekļauta arī ceturtdienas labākajos NBA momentos.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon
11

Šādas piespēles nereti basketbolisti izmanto pret garkājainiem oponentiem, turklāt ar šādām epizodēm nereti izdodas pretinieku kaut nedaudz nokaitināt. Jādomā, ka arī Kristaps nebija diez ko priecības par šādu pretinieka rīcību turklāt divās situācijās pēc kārtas.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad Porziņģa apspēlēšanā pretinieki izmanto Kristapa garās kājās. Pagājušajā sezonā ar viltību izcēlās arī horvātu snaiperis no Jūtas "Jazz" Bojans Bogdanovičs.