foto: REUTERS/SCANPIX
Vairāk nekā 500 "Australian Open" dalībnieku spiesti vēlreiz doties karantīnā
Rīkotāji apgalvo, ka sacensību norise pagaidām vēl nav apdraudēta.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. februāris, 15:24

Vairāk nekā 500 "Australian Open" dalībnieku spiesti vēlreiz doties karantīnā

Jauns.lv / LETA

No 500 līdz 600 "Australian Open" tenisā spēlētājiem, amatpersonām un atbalsta personāla dalībniekiem būs jādodas pašizolācijā pēc viena no darbiniekiem pozitīvām koronavīrusa analīzēm vienā no pasākuma "burbuļa" viesnīcām, trešdien ziņo britu raidorganizācija BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas var ietekmēt arī ceturtdienas spēles "Melburnas parkā" notiekošajos sešos iesildīšanās turnīros pirms Austrālijas atklātā čempionāta, saka Viktorijas štata premjerministrs Deniels Endrjūss.

"Šobrīd pats turnīrs vēl netiek ietekmēts," bilst Endrjūss. Austrālijas atklātais čempionāts sākas pirmdien.

Pašlaik nav ziņu, vai notikušais skar arī Latvijas pārstāves Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu.

Kā pavēstīja Endrjūss, saslimis ar Covid-19 visdrīzāk Lielbritānijas paveidu ir 26 gadus vecs vīrietis, kurš strādāja "Grand Hyatt" viesnīcā Melburnas Centrālajā biznesa rajonā. Līdz šim vismaz desmit cilvēkiem "burbuļa" viesnīcās konstatēts Covid-19, liecina tīmekļa vietnes "insidethegames.biz" rīcībā esošā informācija.

Šī bija viena no tām viesnīcām, kurās apmetās daži no tiem 1000 spēlētājiem, amatpersonām un atbalsta dienestu darbiniekiem, kuriem ierodoties Austrālijā, 14 dienas bija jāatrodas karantīnā.

Divas nedēļas savos viesnīcas numuros bija spiesti pavadīt 72 tenisisti, jo lidmašīnās, ar ko viņi ieradās, vēlāk atklāja Covid-19. Dažiem no viņiem karantīna beidzās pagājušajā nedēļā, bet citiem tika ļauts dienā piecas stundas doties trenēties āra laukumos.

Endrjūss sacīja, ka apmēram 500-600 cilvēki ar "Australian Open" saistīti cilvēki tiek uzskatīti par vīrieša "gadījuma kontaktiem". "Šis ir tikai viens gadījums, nav iemesla panikai vai satraukumam," mierināja Endrjūss, paziņojot, ka Viktorijas štats atgriezīsies pie dažiem ierobežojumiem, ieskaitot maskas, kas jāvalkā telpās.

"Mēs esam izrādījusies kā valsts, kas ļoti veiksmīgi tiek galā ar šāda veida vīrusa uzliesmojumiem," viņš piebilda.

Austrālija pēdējā gada laikā ir noteikusi visstingrākos ierobežojumus pasaulē, lai apkarotu koronavīrusu. Mēnešiem ilga stingra robežkontrole - gan starptautiskā, gan vietējā mērogā - ir palīdzējusi ierobežot Covid-19 gadījumus līdz mazāk nekā 29 000 un nāves gadījumu skaitu līdz mazāk nekā 1000 cilvēkiem.

Jautāts par "Australian Open", Endrūss atbildēja: "Mums ir viens saslimšanas gadījums, un lēmums ir pieņemts - sacensības nākamajā nedēļā turpināsies."

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots no 8. līdz 21. feburārim. Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās