foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Pirmo reizi kopš 2006. gada NBA mēnesī visvairāk dominējuši divi centra spēlētāji
NBA līdervienības FIladelfijas "76ers" līderis Žoels Embīds.
Basketbols
2021. gada 3. februāris, 15:20

Pirmo reizi kopš 2006. gada NBA mēnesī visvairāk dominējuši divi centra spēlētāji

Jauns.lv / LETA

Centra spēlētāji Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets" un Žoels Embīds no Filadelfijas "76ers" atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmā pusotra mēneša labākajiem spēlētājiem attiecīgi Rietumu un Austrumu konferencēs.

Iepriekšējo reizi divi centra spēlētāji par mēneša labākajiem tika atzīti 2006.gada novembrī, kad šo pagodinājumu saņēma Jao Mins un Dvaits Hovards.

Jokičs sezonas pirmajās sešās nedēļās 20 spēlēs guva vidēji 26,8 punktus, izcīnīja 11,8 atlēkušās bumbas un 8,6 reizes rezultatīvi piespēlēja. Tieši ar viņa palīdzību "Nuggets" komandai bija ceturtais labākais uzbrukums līgā.

Tikmēr Embīds 16 dueļos caurmērā guva 28,3 punktus un izcīnīja 11,1 bumbu zem groziem. Viņš sekmēja "76ers" 14 uzvaras.

Rietumos uz labākā spēlētāja balvu pretendēja arī Demars Derouzens (Sanantonio "Spurs"), Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Pols Džordžs un Kavai Lenards (abi - Losandželosas "Clippers"), Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers"), Damjans Lilards (Portlendas "Trails Blazers") un Kristians Vuds (Hjūstonas "Rockets").

Savukārt Austrumos starp labākajiem bija Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), Malkolms Brogdons un Domants Sabonis (abi - Indiānas "Pacers"), Džeilens Brauns (Bostonas "Celtics"), Andrē Dramonds un Kolins Sekstons (Klīvlendas "Cavaliers"), Kevins Durants (Bruklinas "Nets") un Džūliuss Rendls (Ņujorkas "Knicks").