foto: AP/Scanpix
Merzļikins pēc spēles atvainojies komandas biedriem
Elvis Merzļikins kapitulē pēc Filipa Kuraševa metiena.
Hokejs
2021. gada 1. februāris, 12:03

Merzļikins pēc spēles atvainojies komandas biedriem

Jauns.lv / LETA

Elvja Merzļikina diva pieļauto kļūdu dēļ Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien piedzīvoja zaudējumu, taču Latvijas izlases vārtsargs nemeklēja attaisnojumus, jo šoreiz veiksme nav bijusi viņa sabiedrotā, pēc sāpīgā zaudējuma sarunā ar medijiem teica Merzļikins.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien NHL spēlē trešajā periodā divreiz rupji kļūdījās, kā rezultātā viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Merzļikins šajā spēlē atvairīja 33 no 36 metieniem un tvēra 91,7% raidījumu. Merzļikins šosezon laukumā devies piecās spēlēs, bet tikai divās uzvaru izdevies svinēt pamatlaikā.

"Pieļāvu pamatīgu kļūdu, par ko arī uzņemos pilnu atbildību," skaidrojot divas pieļautās kļūdas, vainu par zaudējumu uzņēmās Merzļikins. "Nevēlos meklēt attaisnojumus, bet veiksme šoreiz nebija manā pusē. Izvēlējos ripu mest ar nūjas neērto pusi, bet vārtsargiem ar to vienmēr ir grūtāk spēlēt, tāpēc varbūt vajadzēja mest ripu ar ērto nūjas pusi."

Merzļikins uzsvēra, ka komanda nav pelnījusi divas vārtsarga kļūdas vienā spēlē. Viņš gan norādīja, ka pirmā kļūda nav ielikusi pamatus arī otrajai.

"Vairs neesmu bērns. Mentāli esmu pietiekami stiprs. Līdz šim esmu sapratis, kā šeit noris lietas. Neatkarīgi vai noticis kaut kas labs, vai kas slikts, jāturpina doties uz priekšu," skaidroja vārtsargs. "Nebaidījos spēlēt ar ripu otrajā epizodē. Pirmajā varbūt, bet ne otrajā. Tāds ir hokejs - jācenšas šo aizmirst un jādodas pretim nākamajiem panākumiem."

Latvijas izlases vārtsargs norādīja, ka pēc mača ģērbtuvē atvainojies saviem komandas biedriem, bet viņi izrādījuši sapratni un atbalstu. Viņš gan piebilda, ka sīkāk nekomentēs jautājumu par ģērbtuvēm, jo tas vienmēr paliek komandas iekšienē.

Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" ar 11 punktiem desmit spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem otro vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.