foto: No Igora Miglinieka arhīva
Igors Miglinieks no Ķīnas pārceļas uz Ukrainu
Igors Miglinieks no 2017. gada strādāja Ķīnā, tur esot arī Covid-19 pandēmijas laikā.
Basketbols
2021. gada 28. janvāris, 14:59

Igors Miglinieks no Ķīnas pārceļas uz Ukrainu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola speciālists Igors Miglnieks iecelts par Ukrainas vienības Kijevas "Budiveļņik" galveno treneri, vēsta kluba ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Kijevas vienība ziņo, ka Miglinieks darba pienākumus pārņems no desmitkārtējā Ukrainas čempiona Leonīda Jaila. Latvijas trenerim asistēs Leonīds Aleksandrovičs.

Sezonas sākumā Kijevas klubu vadīja lietuvietis Valdemārs Homičs.

Iepriekšējās divās sezonās Miglnieks Ķīnā strādāja par trenera asistentu Guandunas "Southern Tigers" vienībā. Speciālistam ar komandu divus gadus pēc kārtas izdevās svinēt uzvaru vietējā čempionātā.

Pirms tam Miglinieks strādājis arī Krievijā, Kiprā un Polijā, kā arī vadījis Latvijas izlasi un klubu "Jēkabpils". Kiprā Miglinieks četrreiz tika kronēts par valsts čempionu un Superkausa uzvarētāju.

Arī Ukrainas čempionāts Migliniekam nav svešs, jo no 2001. līdz 2003. gadam viņš bija "Kyiv" komandas galvenais treneris, bet 2008.-2009. gadā viņš vadīja arī Doņeckas klubu.

Kijevas vienība šosezon Ukrainas superlīgā 16 spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un ierindojas astotajā vietā starp 11 klubiem.