foto: AP/Scanpix
Pagājis gads, kopš aviokatastrofā mira izcilais basketbolists Kobe Braients
Piemiņas sienas mākslas darbs Kobem Braientam un viņa meitai Džiannai Losandželosā, tuvumā "Staples centram."
Sporta zvaigznes
2021. gada 26. janvāris, 11:45

Pagājis gads, kopš aviokatastrofā mira izcilais basketbolists Kobe Braients

Jauns.lv

26. janvārī aprit tieši gads, kopš traģiskā helikoptera katastrofā bojā gāja leģendārais basketbolists Kobe Braients. Traģēdijā izdzisa arī 13 gadus vecās meitas Džannas, ģimenes draugu un lidaparāta pilota dzīvības.

"Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarēja kalnos netālu no Kalabasas pilsētas Kalifornijā. Pēcnāves autopsijā tika noskaidrots, ka visas deviņas personas, kas atradās lidaparātā, gājušas bojā no ievainojumiem pēc trieciena un nāve esot iestājusies nekavējoties. Tāpat atklāts, ka helikoptera pilots nav atradies apreibinošu vielu ietekmē.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

Kopā ar Braientu dzīvību zaudēja arī topošā basketbola zvaigzne, viņa meita Džanna un vēl septiņi cilvēki - lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas, kurā mācījās arī Džanna, basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita, jaunā basketboliste Peitona. Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu meitenes trenējis.

Kobe Braients 20 sezonas pārstāvēja NBA klubu Losandželosas “Lakers”, piecas reizes kļuva par līgas čempionu, divreiz bija finālsērijas vērtīgākais spēlētājs un vienā no sezonām bija arī visas regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs. Ar ASV valstsvienību divas reizes ieguvis olimpisko zeltu, tāpat arī saņēmis Oskara apbalvojumu par animācijas filmu “Dear Basketball”.