foto: Zumapress/Scanpix
Šmits un Strēlnieks rezultatīvi; "Barcelona" pārņem ULEB Eirolīgas līderpozīciju no CSKA
Rolands Šmits aizvadījis kārtējo produktīvo spēli spēcīgās "Barcelona" rindās.
Basketbols
2021. gada 23. janvāris, 10:09

Šmits un Strēlnieks rezultatīvi; "Barcelona" pārņem ULEB Eirolīgas līderpozīciju no CSKA

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolisti Rolands Šmits un Jānis Strēlnieks piektdien guva attiecīgi 11 un 12 punktus ULEB Eirolīgas 21. kārtas spēlē.

Abas latviešu komandas ar 15 uzvarām 21 spēlē ir turnīra tabulas augšgalā, bet pirmo vietu ieņem Šmita pārstāvētā "Barcelona", jo tā šosezon abās savstarpējās spēlēs uzvarējusi Strēlnieku un CSKA vienību.

"Barcelona" piektdien viesos ar rezultātu 72:60 (21:11, 14:20, 22:14, 15:15) guva virsroku pār Belgradas "Crvena zvezda mts".

Šmits laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā realizēja abus divus divpunktu metienus un visus četrus "sodiņus", kā arī vienu trim tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja tikpat piezīmes un sakrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Korijs Higinss, bet 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Pjerrem Oriolam, kamēr desmit punktus guva un piecreiz rezultatīvi asistēja Niks Kalatess.

Laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Ogņens Dobričs.

Turpretī CSKA savā laukumā ar rezultātu 83:89 (21:15, 17:23, 28:25, 17:26) atzina Stambulas "Fenerbahce Beko" pārākumu, ciešot trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

Strēlnieks spēlēja 16 minūtes un 52 sekundes, grozā raidot visus trīs divpunktu metienus un divus no trim tālmetieniem. Viņš arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, četras reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

CSKA komandā ar 18 punktiem izcēlās Tornike Šengelija, bet 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Nikolam Milutinovam.

Viesiem 24 punktus guva Jans Veselijs, 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles bija Nando de Kolo, bet 17 punktus sakrāja Džerels Edijs.

Tikmēr Artūrs Kurucs guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 77:84 (18:21, 32:25, 11:21, 16:17) spraigā cīņā zaudēja Berlīnes "Alba" komandai.

Kurucam uz laukuma tika atvēlētas sešas minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā viņš grozā raidīja vienu no diviem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, tika pie divām piezīmēm un trim efektivitātes koeficienta punktiem.

"Baskonia" komandai šajā mačā nepietika ar Akilles Polonāras 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Peitons Siva.

"Baskonia" ar deviņām uzvarām turnīra tabulā ieņem 13.vietu, bet uzreiz aiz tās ir astoņus panākumus guvusī "Alba".

Citā piektdienas spēlē Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris" mājās ar rezultātu 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) uzvarēja Pirejas "Olympiakos". Uzvaras metienu vienu sekundi pirms finālsvilpes realizēja Tomass Velkaps.

"Žalgiris" rindās ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Žofrejs Loverņs, bet viesiem pa 16 punktiem guva Kosts Sluks un Georgis Printezis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Dairis Bertāns guva desmit punktus, bet Jānis Timma palika ārpus pieteikuma, kamēr viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" viesos ar rezultātu 78:94 zaudēja "Panathinaikos Opap". Tāpat nespēlēja Rihards Lomažs, kura pārstāvētā Vilērbānas ASVEL mājās ar 90:77 uzveica "Valencia".

Par kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuva Konstantins Mitoglu, kurš ar 29 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām kaldināja "Panathinaikos" uzvaru pār "Himki". Grieķu uzbrucējs iekrāja 42 efektivitātes koeficienta punktus.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.