foto: AP/Scanpix
Baltkrievijai atņemtas tiesības rīkot vēl vienu pasaules čempionātu
Citi sporta veidi
2021. gada 22. janvāris, 20:58

Baltkrievijai atņemtas tiesības rīkot vēl vienu pasaules čempionātu

Jauns.lv / LETA

Minska šovasar nevarēs uzņemt pasaules čempionātu modernajā pieccīņā, kas vienlaikus paredzēta kā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija, lēmusi sporta veidu pārraugošā federācija (UIPM).

Maijā UIPM paziņoja, ka šogad pasaules čempionāts no 7. līdz 13.jūnijam norisināsies Minskā, taču nestabilās situācijas dēļ Baltkrievijas galvaspilsēta zaudējusi rīkotājas tiesības. UIPM valde vienojusies ar Baltkrievijas Modernās pieccīņas federāciju, ka tai kaut kad nākotnē būs iespējas rīkot meistarsacīkstes.

Šī gada čempionāts plānots tajos pašos datumos, bet tā norises vieta tiks paziņota tuvākajā laikā.

UIPM lēmumu veicināja arī tas, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) decembrī piesprieda sankcijas Baltkrievijas Olimpiskajai komitejai. 

Jau ziņots, ka līdzīgā veidā Minska zaudēja tiesības rīkot daļu no šī gada pasaules čempionāta hokejā.

Modernajā pieccīņā šobrīd ir aizpildīti aptuveni 64% no kvotām. Ceļazīmes abās dzimuma grupās izcīnītas aizpērnā gada Pasaules kausa finālā, planētas meistarsacīkstēs un kontinentālajos čempionātos.

Trīs ceļazīmes jāsadala šī gada pasaules čempionātā, vēl astoņas vietas pienākas pēc pasaules ranga, bet divi sportisti var pretendēt uz speciālo ielūgumu.

Nākamajā dienā pēc pasaules čempionāta tiks publicēts olimpisko spēļu kvalifikācijas galējais rangs, kurā būs iekļautas arī 2021.gada Pasaules kausa sezonas sacensības, tajā skaitā fināls. Ņemot vērā šo reitingu, tiks sadalītas vēl astoņas ceļazīmes.

Latvijas modernās pieccīņas sportisti vēl nav izcīnījuši ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm.