foto: REUTERS/SCANPIX
Pirmo reizi profesionālā futbola vēsturē noticis darījums ar bitkoiniem
Davids Barals "Levante" kreklā.
Futbols
2021. gada 21. janvāris, 04:04

Pirmo reizi profesionālā futbola vēsturē noticis darījums ar bitkoiniem

Jauns.lv

Bijušais Madrides “Real” sistēmas uzbrucējs Davids Barals, kurš karjeras laikā spēlējis arī Spānijas virslīgā, par kriptovalūtu pievienojies Madrides klubam “Inter”.

Spānijas šobrīd trešās spēcīgākās līgas klubs “Internacional de Madrid”, kas paziņojuši par Barala pievienošanos, uzskatāma par profesionālu komandu. Precīza bitkoinu darījuma summa pagaidām netiek atklāta.

Barals karjeras laikā pārstāvējis vien Madrides “Real” otro un trešo komandu, bet “La Liga” turnīrā devies laukumā “Granada”, “Levante” un Hihonas “Sporting” rindās, kopā aizvadot 221 spēli, kurās gūti 46 vārti.

Barals, kurš karjeras laikā spēlējis ne vien dzimtenē, bet arī Turcijā, Kiprā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Japānā. Šobrīd, pēc “Transfermarket” datiem, 37 gadus vecais futbolists novērtēts par 100 000 eiro, bet savulaik viņa vērtība bijusi pat 3 000 000 eiro, bet Turcijas klubs “Orduspor” 2012. gadā samaksāja Hihonas “Sporting” divus miljonus eiro par Barala pāreju.  

Bitkoinu darījums futbolā pirmo reizi notika jau 2018. gada sākumā, tiesa, toreiz tas nebija profesionālu komandu starpā. Turcijas amatieru komanda "Harunustaspor" par vienu bitkoinu iegādājusies Omeru Faruku Kiroglu. Šis bija pirmais oficiālais gadījums, kad futbolistu pārejās tiek izmantota kriptovalūta. Toreiz darījums bija viena bitkoinu apmērā, kas pēc mūsdienu kursa būtu teju 29 000 eiro.