foto: Ieva Leiniša/LETA
Saslimšana ar Covid-19 konstatēta divās latviešu pārstāvētās ārzemju basketbola komandās
Latvijas vīriešu valstsvienības un Tallinas "Kalev"/"Cramo" galvenais treneris Roberts Štelmahers.
Basketbols
2021. gada 4. janvāris, 16:51

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta divās latviešu pārstāvētās ārzemju basketbola komandās

Jauns.lv / LETA

Saslimšana ar Covid-19 noteikta Artūra Strautiņa un Ingus Jakoviča pārstāvētajā Itālijas A sērijas komandā Varēzes "Openjobmetis", kā arī Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers, ziņo klubi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Varēzes komandā svētdien tika veikti Covid-19 testi, no kuriem četri uzrādījuši pozitīvu rezultātu. Šī iemesla dēļ atcelta plānotā spēle ar Triestes komandu.

Kluba paziņojumā teikts, ka par esošo situāciju jau informētas attiecīgās instances, bet personas, kuras saslimušas ar vīrusu, izjūt vājus simptomus un ir nošķirti no pārējās komandas.

Tāpat trīs saslimšanas gadījumi ar Covid-19 noteikti Tallinas klubā, kurā bez Štelmahera strādā arī viņa asistents Akselis Vairogs un basketbolists Jānis Kaufmanis.

Pirmdien vienībai VTB Vienotajā līgā mājās bija paredzēta spēle ar Mareka Mejera pārstāvēto Permas "Parma". Pretinieki jau bija ieradušies Tallinā.

Covid-19 dēļ kopumā pārceltas trīs Tallinas kluba spēles. 9.janvārī nenotiks VTB līgas mačs ar Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvēto Zelonas Guras "Stelmet Enea", bet trīs dienas iepriekš bija plānots duelis Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā ar Raplas "Avis Utilitas".