foto: Ieva Makare/LETA
Volejbola izlases treneris Kēls pretendē uz labākā trenera balvu gan Latvijā, gan Igaunijā
Latvijas vīriešu volejbola valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. janvāris, 19:55

Volejbola izlases treneris Kēls pretendē uz labākā trenera balvu gan Latvijā, gan Igaunijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris igauņu speciālists Avo Kēls ir triju kandidātu skaitā gada labākā trenera balvai Igaunijā, svētdien vēsta Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests.

Igaunijas Olimpiskā komiteja (EOK) svētdien paziņoja kandidātus valsts gada labākā sportista un gada trenera balvai, kuru vidū ir arī Kēls.

Kēla vadībā Latvijas izlase nodrošināja tiesības pēc 26 gadu pārtraukuma startēt Eiropas čempionāta finālturnīrā. Septembrī kvalifikācijas sacensībās Kiprā tika apsteigta Spānija, Moldova un Kipra.

Starp kandidātiem uz balvu treneru vērtējumā ir arī daiļslidošanas trenere Anna Levandi un biatlona treneris Indreks Tobreluts.

Gada sportistu un gada treneri Igaunijā nosaka, apkopojot līdzjutēju, sporta žurnālistu un sporta organizāciju balsošanas rezultātus. Balsojumā piedalījās 63 sporta organizācijas un 45 sporta žurnālisti.

Uzvarētājus paziņos svētdien, plkst.19.30, Igaunijas televīzijas kanāla "Kanal 2" raidījumā "Gada sporta zvaigznes 2020".

LVF jau ziņoja, ka Kēls atzīts par gada volejbola treneri Latvijā, kā arī iekļauts starp gada labākā trenera balvas kandidātiem "Trīs Zvaigžņu balvas 2020" ietvaros.