foto: AFP/Scanpix
Mediju balsojumā otro gadu pēc kārtas par Latvijas labāko futbolistu atzīts Šteinbors
Šteinbors par labāko tika atzīts arī 2019.gada mediju balsojumā.
Hokejs
2020. gada 25. decembris, 11:58

Mediju balsojumā otro gadu pēc kārtas par Latvijas labāko futbolistu atzīts Šteinbors

Jauns.lv / LETA

Futbola apskatnieku Ilvara Koscinkeviča un Edmunda Novicka iedibinātajā Latvijas sporta žurnālistu un apskatnieku balsojumā, kura rezultāti publicēti portālā "Sportacentrs.com", par 2020.gada labāko pašmāju futbolistu atzīts vārtsargs Pāvels Šteinbors.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šteinbors par labāko tika atzīts arī 2019.gada mediju balsojumā un Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajā aptaujā.

Šteinbors 2019./2020.gada sezonā bija viens no Polijas ekstraklases labākajiem vārtsargiem un aizejošajā gadā bija Latvijas izlases pamatvārtsargs. Lai gan viņa pārstāvētā Gdiņas "Arka" nesaglabāja vietu ekstraklasē, Šteinbors palika Polijas augstākajā līgā, kur šobrīd pārstāv Belastokas "Jagiellonia".

Otro vietu balsojumā ieņēma uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kurš gada pirmajā pusē pārstāvēja Ņidzicas "Bruk-Bet Termalica", Polijas pirmajā līgā gūstot četrus vārtus. Kopš vasaras viņš ir Čenstohovas "Rakow" komandā, kuras sastāvā ekstraklasē guvis piecus vārtus, bet Polijas kausā - divus vārtus. Šoruden viņš guva savus ilgi gaidītos pirmos vārtus arī Latvijas izlasē.

Trešo vietu ieguva Latvijas izlases un Ukrainas premjerlīgas kluba Luhanskas "Zorja" pussargs Andrejs Cigaņiks. Viņš šosezon bija vienīgais Latvijas futbolists UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, kur laukumā devās piecās spēlēs, četrās no tām pamatsastāvā. "Zorja" ar Cigaņiku starta vienpadsmitniekā ne reizi nav zaudējusi Ukrainas premjerlīgā. Savukārt Latvijas izlasē Cigaņiks pamatsastāvā bija visās spēlēs UEFA Nāciju līgā.

Šteinbors balsojumā saņēma 187 punktus, Gutkovskim bija 161 punkts, bet Cigaņikam - 102 punkti.

Ceturto vietu ar 96 punktiem ieņēma Latvijas izlases un Ukrainas kluba "Oleksandriya" aizsargs Kaspars Dubra, piektais ar 74 punktiem bija RFS pussargs Jānis Ikaunieks, bet labāko sešinieku ar 69 punktiem noslēdza "Liepājas" uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Aptaujā piedalījās 46 mediju pārstāvji, kuri savos sešiniekos iekļāva kopā 20 futbolistus. Bez iepriekšminētajiem futbolistiem balsojumā pie punktiem tika Mārcis Ošs, Roberts Uldriķis, Raimonds Krollis, Roberts Ozols, Roberts Savaļnieks, Antonijs Černomordijs, Krišs Kārkliņš, Elvis Stuglis, Kristers Tobers, Mārtiņš Ķigurs, Igors Tarasovs, Vladimirs Kamešs, Artūrs Zjuzins un Daniels Ontužāns.