foto: AP/Scanpix
Bertāns NBA sezonu sāk ar 14 punktiem zaudējumā
Dāvis Bertāns kļuva par trešo rezultatīvāko spēlētāju "Wizards" rindās.
Basketbols
2020. gada 24. decembris, 08:14

Bertāns NBA sezonu sāk ar 14 punktiem zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 14 punktus, bet viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" sezonas pirmajā mačā piekāpās Filadelfijas "76ers".

"Wizards" viesos ar 107:113 (26:30, 33:28, 24:15, 24:40) piekāpās "76ers".

Bertāns šīs sezonas pirmajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 14 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja četrus no sešiem trīspunktu metieniem, bet vienīgais divpunktu metiens nebija precīzs.

Tāpat Bertāns iemeta abus soda metienus, reizi bloķēja metienu, bet "Wizards" ar latvieti laukumā zaudēja par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

Tikmēr Pasečņiks visu spēli pavadīja uz "Wizards" rezervistu soliņa.

Rezultatīvākais ar 31 punktu un četrām pārtvertām bumbām bija Bredlijs Bīls, kamēr Rasels Vestbruks savā debijā "Wizards" rindās izcēlās ar 21 punktu, 11 atlēkušajām bumbām un 15 rezultatīvām piespēlēm. Līgas debitants Deni Avdija guva septiņus punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

"76ers" vienībā 29 punkti un 14 atlēkušās bumbas Žoelam Embīdam, kamēr vēl 19 punktus pievienoja Šeiks Miltons.

Zīmīga šī uzvara bija "76ers" trenerim Dokam Riversam, jo viņam šis bija karjeras 944. panākums NBA. Tas speciālistam ļauj ieņemt dalītu desmito vietu starp visiem NBA treneriem, bet jau sestdien spēlē pret Ņujorkas "Knicks" viņam ir iespēja desmito pozīciju iegūt savā rīcībā.

"Wizards" trešās ceturtdaļas sākumā pēc Avdijas tālmetiena izdevās izvirzīties vadībā ar 66:58, bet brīdi vēlāk Vestbruks arī panāca desmit punktu pārsvaru. Bertāna "trejacis" nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām ļāva saglabāt deviņu punktu pārsvaru (80:71), kas pēc 30 nospēlētām minūtēm bija pieaudzis vēl par punktu.

Noslēdzošajā ceturtdaļā jau pēc teju četrām spēlētām minūtēm "76ers" pietuvojās līdz trīs punktu deficītam 84:87, taču Embīda divpunktu metiens vēl pirms sestās minūtes sākuma panāca neizšķirtu 88:88.

Ceturtdaļas vidū noteikumi tika pārkāpti pret Tobiasu Herisu, kas pie sirds negāja Bertānam, viņam pret zemi triecot dvieli, par ko arī saņēma tehnisko piezīmi. Embīds un Heriss drīz vien vēlreiz panāca neizšķirtu 93:93. Izšķirošo atrāvienu "76ers" veica pirms pēdējās minūtes sākuma, kad Embīda divpunktu metiens panāca 105:103 "76ers" labā. Atlikušajā laikā Filadelfijas vienība lēnām spēja attālināties, bet Bertāns četras sekundes līdz mača beigām nerealizēja trīspunktu metienu, kas būtu panācis 110:113.

Gatavojoties sezonai, "Wizards" aizvadīja trīs pārbaudes spēles, kurās ar 114:119 piekāpās Bruklinas "Nets", bet Detroitas "Pistons" zaudēts ar 86:97. Atbildes mačā "burvji" "Pistons" pieveica ar 99:96.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.