Sporta zvaigznes
2020. gada 23. decembris, 13:28

Latvijai aug jauns olimpiskais čempions? Māris Štrombergs publicē sirsnīgu video ar talantīgo dēlu

Jauns.lv

Vienīgais Latvijas divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs uzsēdinājis uz riteņa savu dēlu Rio Džeimsu Štrombergu jau divarpus gadu vecumā. Šķiet, ka mazajam Rio ir iekšā!

Kalifornijā ar sievu Natašu dzīvojošais bijušais sportists savam dēlam sagatavojis nelielu BMX trasi, kurā divarpus gadu vecais Rio jūtas ļoti komfortabli. Noprotams, ka Štrombergs juniors nebūt nav pirmo reizi uz riteņa un traukšanās lejā no kalna, kā arī tramplīna pārvarēšana viņam nesagādā nekādas problēmas. Rio gadu vecumā uz riteņa rāda visai apbrīnojamas prasmes.

foto: AP/Scanpix
Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs pēc otrā titula izcīnīšanas Londonā.

Rio Džeimsa Štromberga sejā redzams neviltots prieks, traucoties lejā no kalna. Interesanti, ka mazais puika nemaz nav piedzīvojis tēva triumfu Pekinas un Londonas olimpiskajās spēlēs. Māris punktu savām sportista gaitām lika īsi pēc dēla piedzimšanas - 2018. gada novembrī (Rio dzimis 2018. gada 24. jūnijā).

Māra Štromberga dēla Rio pirmā dzimšanas dienas ballīte

Sava dēla Rio Džeimsa pirmo dzimšanas dienu nosvinējuši puikas vecāki - divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombers un viņa ...

gallery icon
8

Zīmīgi, ka Rio un Mārim ir kāds vienojošs skaitlis - 81. Tieši šis tas savulaik rotāja mūsu divkārtējā olimpiskā čempiona riteni un tāds pats redzams arī uz viņa dēla velosipēda. Kā piebildi video "Mašīna" (Štromberga populārākā iesauka) ielicis: "Team #81" jeb "Komanda #81".

Māra un Natašas Štrombergu skaistais gaidību laiks

Māra un Natašas Štrombergu bērna gaidību laiks viņu "Instagram" profilu fotogrāfijās.

gallery icon
16

Māris Štrombergs ir vienīgais sportists, kurš, pārstāvot Latviju kļuvis par divkārtēju olimpisko čempionu. Divas olimpiskās zelta medaļas ir arī basketbolistei Uļjanai Semjonovai un volejbolistam un Ivanam Bugajenkovam, tomēr viņi to paveikuši PSRS sastāvā.

Daiļās Natašas Paulo dzīve pirms kāzām ar Štrombergu

gallery icon
56