foto: AFP/Scanpix
ESPN prognozē, ka Dončičs kļūs par gaidāmas sezonas vērtīgāko spēlētāju
Luka Dončičs.
Basketbols
2020. gada 16. decembris, 17:28

ESPN prognozē, ka Dončičs kļūs par gaidāmas sezonas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Ziemeļamerikas kabeļtelevīzijas kanāls ESPN prognozē, ka nākamsezon Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākā spēlētāja balvu iegūs Kristapa Porziņģa komandas biedrs no Dalasas "Mavericks" Luka Dončičs.

ESPN un vairāki sporta likmju uzņēmumi pirms gaidāmās sezonas veikuši prognozes par to, kurš spēlētājs iegūs vērtīgākā basketbolista titulu. Šoreiz uzvara tiek paredzēta Dončičam, bet aiz viņa seko divkārtējs šī titula ieguvējs Jannis Adetokunbo, Stefens Karijs, kā arī Losandželosas "Lakers" duets Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss.

Sporta totalizators "PointsBet" ziņo, ka par Dončiča uzvaru veiktas visvairāk likmes. Proti, cilvēki uz viņu likmes likuši divreiz vairāk nekā uz tuvāko sekotāju Adetokunbo. Likmju pieņēmēji ziņo, ka katrs trešais cilvēks savu naudu licis tieši uz Dončiču.

Tāpat zemākas iespējas iegūt balvu piešķirtas arī Kavai Lenardam, Kevinam Durantam, Džeimsam Hārdenam un Damjanam Lilardam.

Gadījumā, ja pie balvas tomēr tiks Adetokunbo, grieķis MVP statusu būs izpelnījies jau trešo gadu pēc kārtas. Pēdējo reizi no 1983. līdz 1986.gadam to paveica Lerijs Bērds.

NBA jaunā sezona sāksies 22.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".