foto: Ekrānuzņēmums
Mākslas vingrotājai Polstjanajai desmitā vieta starptautiskās sacensībās
17 gadus vecā Polstjanaja daudzcīņā ar personīgo rekordu ierindojās desmitajā vietā 17 dalībnieču konkurencē.
Citi sporta veidi
2020. gada 11. decembris, 17:25

Mākslas vingrotājai Polstjanajai desmitā vieta starptautiskās sacensībās

Jauns.lv / LETA

Latvijas mākslas vingrotāja Jeļizaveta Polstjanaja ceturtdien sasniedza desmito rezultātu starptautiskās sacensībās, kas norisinājās klātienē Maskavā un attālināti vairākās citās valstīs.

Ceturtdien notika trešās starptautiskās tiešsaistes sacensības, kurās bez Krievijas mākslas vingrotājām piedalījās sportistes no Latvijas, Itālijas, Bulgārijas, Somijas, Uzbekistānas, Serbijas, Šveices un Francijas.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Jeļizaveta Polstjanaja, Elizabete Tetere, Nikola Jēkabsone, Arina Jevstafjeva, Anna Murikova un Karolīna Mizūne.

Pieaugušo sacensībās labāko rezultātu sasniedza 17 gadus vecā Polstjanaja, kura daudzcīņā ar 88,50 punktiem un personīgo rekordu ierindojās desmitajā vietā 17 dalībnieču konkurencē. Visveiksmīgāk viņa startēja vingrojumā ar vālītēm, kur, programmu izpildot ar grupas "Tautumeitas" dziesmu "Raganu nakts", tika pie 24,50 punktiem un septītās vietas.

Mizūne, Mirukova un Jevstafjeva ieņēma pēdējās trīs vietas. Sacensībās dominēja titulētās Krievijas sportistes Averinas - ar 106,85 punktiem uzvarēja Dina, bet otrā ar 106,65 punktiem bija Arina.

Juniorēm daudzcīņā Jēkabsone iekrāja 73,35 punktus, bet Tetere tika pie 70,45 punktiem, kas viņām deva devīto un desmito vietu starp 12 sportistēm. Jēkabsonei vingrojumā ar riņķi bija 18,65 punkti un septītais rezultāts, bet individuālajā ieskaitē no katras valsts tika ņemts vērā tikai labākais rezultāts, tādējādi Latvijas sportiste tika pie bronzas šajā disciplīnā.