foto: AFP/Scanpix
"Lakers" leģenda Abduldžabars atklāj, ka pagātnē slimojis ar prostatas vēzi
Karīms Abduldžabars
Basketbols
2020. gada 10. decembris, 21:30

"Lakers" leģenda Abduldžabars atklāj, ka pagātnē slimojis ar prostatas vēzi

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" leģenda Karīms Abduldžabars pagātnē slimojis ar prostatas vēzi, rakstā tīmekļa vietnē "WebMD" par tumšādaino iedzīvotāju veselību atklāj bijušais centra spēlētājs.

NBA rezultatīvākais spēlētājs Abduldžabars savā rakstā trešdien nesniedza nekādu citu informāciju par šo slimību. Ziņu aģentūra AP vēsta, ka Abduldžabara publicists minēja, ka šī ir pirmā reize, kad eksbasketbolists runā par prostatas vēzi.

73 gadus vecajam Abduldžabaram 2008.gadā tika diagnosticēta hroniska mieloīdā leikēmija.

Savā rakstā ar nosaukumu "Tumšādaino dzīvības ir svarīgas" Abduldžabars raksta, ka tumšādainajiem cilvēkiem ir lielāks risks saslimt ar sirds slimībām un vēzi, kā arī pieminēja, ka viņam ir veikta sirds operācija.

Viņš raksta, ka ir spējis saņemt labāku aprūpi nekā daudzi tumšādainie iedzīvotāji, - daļēji savas slavas dēļ, kā arī tāpēc, ka divi dēli strādā veselības aprūpes profesijā.

Abduldžabars ir seškārtējs NBA čempions kā spēlētājs un divkārtējs - kā trenera palīgs, kā arī seškārtējs NBA vērtīgākais spēlētājs. 19 reizes viņš ir piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlēs, desmit reizes ticis iekļauts NBA sezonas labāko spēlētāju pirmajā izlasē.

Ar iemestajiem 38 387 punktiem viņš ir visu laiku rezultatīvākais līgas basketbolists, bet 33.numuru, ar kuru spēlēja leģendārais sportists, viņam par godu nelieto divas komandas - "Lakers" un Milvoki "Bucks".