foto: Zane Bitere/LETA
Laksam 20 punkti latviešu cīņā Polijā
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Mārtiņš Laksa pēdējā laikā spēlē ļoti sekmīgi uzbrukumā.
Basketbols
2020. gada 4. decembris, 09:43

Laksam 20 punkti latviešu cīņā Polijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolista Mārtiņa Laksas 20 gūtie punkti neglāba viņa pārstāvēto komandu Ļubļinas "Start" no zaudējuma Polijas čempionātā pret Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa Zelonas Guras "Stelmet Enea".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zelonā Gurā vietējā "Stelmet Enea" ar 90:75 (22:19, 27:23, 17:14, 24:19) uzvarēja "Start", svinot jau 13. panākumu 14 mačos.

Laksa laukumā pavadīja 32 minūtes un 16 sekundes, to laikā grozā raidot vienu no diviem divpunktu un visus trīs trīspunktu metienus. Viņš arī iemeta visus deviņus "sodiņus". Tāpat basketbolists izcīnīja divas atlēkušās bumbas, iekrāja tikpat piespēles, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja negatīvu +/- rādītāju -5.

Laksa bija rezultatīvākais savas komandas spēlētājs. Iepriekš viņš divās 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs Latvijas izlasē bija nekļūdīgs aiz tālmetienu līnijas, tādējādi basketbolists trīspunktu metienus ar 100% precizitāti izpildījis jau trīs spēles pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās Bērziņš 21 minūtē un 13 sekundēs guva deviņus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu un vienu no četriem trīspunktu metieniem.

Tāpat viņš pieļāva vienu kļūdu, iekrāja divas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju 1.

Tikmēr Freimanis laukumā pabija par pusminūti ilgāk un šajā laikā izcēlās ar pieciem punktiem, sešām bumbām zem groziem un trim rezultatīvām piespēlēm. Latvijas izlases basketbolists divus no pieciem divpunktu metieniem, abi "trejači" nebija precīzi, bet vēl viens punkts gūts divos mēģinājumos no soda līnijas.

Viņš arī reizi pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar pozitīvu +/- rādītāju 3.

Pēc 14 spēļu kārtām līdere ar 13 panākumiem ir "Stelmet Enea", kamēr "Start" ar deviņām uzvarām ir ceturtā.

Polijas čempionātā šogad startē 16 klubi.

Maskavas CSKA ceturtdien ULEB Eirolīgā bez savainotā Jāņa Strēlnieka ierindā svinēja panākumu.

CSKA mājās ar 80:61 (20:19, 19:10, 17:9, 24:23) uzvarēja Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas.

Maskavas vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm bija Maiks Džeimss, bet Tornike Šengelija pievienoja desmit punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pirejas komandā pa desmit punktiem guva Hasans Martins un Jorgs Printezis.

Strēlnieks Eirolīgā pēdējo reizi spēlēja 6. novembrī pret Grieķijas vienību Atēnu "Panathinaikos Opap". Piecas dienas vēlāk viņš VTB Vienotās līgas spēlē iedzīvojās iegurņa muskuļa traumā, tāpēc uz nezināmu laiku ir ārpus ierindas.

Citā spēlē sekmīgi sezonu iesākusī Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā ar 65:73 (14:23, 18:22, 21:8, 12:20) piekāpās nepārliecinoši spēlējošajai Stambulas "Fenerbahce Beko", kas izcīnīja savu piekto uzvaru šosezon.

Jans Veselijs Stambulas vienības panākumu kaldināja ar 17 punktiem, kamēr Danilo Bartels izcēlās ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām. 16 punktus, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles "Zeņit" komandā iekrāja Kevins Pangoss.

Tikmēr Telavivas "Maccabi Playtika" mājās ar 81:76 (23:20, 18:18, 15:17, 25:21) uzvarēja Belgradas "Crvena zvezda mts".

Izraēlas vienībā Skotijs Vilbekins izcēlās ar 23 punktiem, bet 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Elija Braients. "Crvena zvezda mts" rindās Džordans Loids guva 24 punktus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

Tāpat pie uzvaras tika arī Berlīnes "Alba", kas savā laukumā 100:92 (27:21, 24:29, 32:15, 17:27) uzvarēja "Valencia" no Spānijas.

Berlīnes vienībā Džeisons Greindžers izcēlās ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, Johannes Tīmans pievienoja 15 punktus, bet tikpat guva arī Lūks Sikma, kura rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas. "Valencia" komandā Martins Hermansons iekrāja 13 punktus un sešas piespēles, kamēr tikpat punktus guva arī Klemenss Prepeličs.

Visbeidzot Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar 77:80 (22:18, 20:12, 18:24, 17:26) zaudēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Uzvarētāju labā Nemanja Nedovičs guva 16 punktus, bet par diviem mazāk iemeta Konstantīns Mitoglu, kuram arī sešas atlēkušās bumbas. Milānas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kevins Panters.

Ar deviņām uzvarām 12 spēlēs CSKA turnīrā ieņem pirmo vietu, bet Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" desmit mačos iekrājusi septiņus panākumus un atrodas pozīciju zemāk.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.