foto: Shutterstock
Latvijas futbola izlasei FIFA jaunajā rangā kāpums par sešām vietām
Latvijas futbola izlasei vērā ņemams kāpums FIFA rangā.
Futbols
2020. gada 27. novembris, 11:50

Latvijas futbola izlasei FIFA jaunajā rangā kāpums par sešām vietām

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase piektdien atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā pakāpusies par sešām vietām un ieņem 136. pozīciju.

Latvijas izlase novembrī aizvadīja divas UEFA Nāciju līgas spēles, kā arī vienu pārbaudes maču, kurā ar 3:0 viesos izdevās uzvarēt Sanmarīno valstsvienību. Pēdējā spēlē ar 5:0 sagrauta Andora, bet vēl iepriekš spēlēts neizšķirti 1:1 ar Fēru salām.

Iepriekš FIFA rangā Latvijas izlase ar 1071 punktu ierindojās 142. vietā, taču tagad tās rīcībā ir 1082 punkti un 136. pozīcija.

No Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija apsteidz tikai Andoru, Moldovu, Lihtenšteinu, Maltu, Gibraltāru un Sanmarīno.

Dievidu kaimiņi lietuvieši rangā pakāpušies par pozīciju, ieņemot 129. vietu, kamēr igauņi aizvien ir 109. pozīcijā.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

FIFA rangā līderpozīcijas joprojām ieņem 2018. gada Pasaules kausa bronzas medaļu īpašniece Beļģija, apsteidzot trofejas ieguvēju Franciju. Tālāk ir Brazīlija, Anglija, Portugāle, Spānija, bet Urugvaja samainījusies vietām ar Argentīnu, kas pakāpusies uz septīto pozīciju. Divas vietas ieguvušas arī Meksika un Itālija, kuras ir attiecīgi devītajā un desmitajā vietā, bet Horvātija atkritusi uz 11. pozīciju - divu vietu kritums.

Ekvatoriālā Gvineja un Burundi rangā veikušas lielāko kāpumu - desmit vietas. Pirmā no tām atrodas 134. vietā, bet otrā - 138. pozīcijā.