foto: Ekrānuzņēmums
Covid-19 dēļ sportisti Tokijas olimpiskajās spēlēs var palikt bez fanu ovācijām
Tokijas olimpisko spēļu organizētāji plāno lūgt līdzjutējiem nekliegt un nerunāt skaļi.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. novembris, 18:11

Covid-19 dēļ sportisti Tokijas olimpiskajās spēlēs var palikt bez fanu ovācijām

Jauns.lv / LETA

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, nākamgad Tokijas olimpiskajās spēlēs faniem, iespējams, būs liegts atbalstīt sportistus ar ovācijām vai skaļiem saucieniem, ceturtdien atklāja spēļu izpilddirektors Toširo Muto.

Jau ziņots, ka Japānā svētdien aizvadītas vingrošanas izmēģinājuma sacensības ar četru valstu līdzdalību, kurās gan sportistiem, gan līdzjutējiem bija jāievēro striktas prasības, lai organizatori gūtu skaidrāku priekšstatu par sacensību norisi Covid-19 pandēmijas apstākļos.

2000 fani 8700 sēdvietu lielajā vingrošanas zālē lietoja sejas maskas un sportistus atbalstīja ar aplausiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Tokijas olimpisko spēļu organizētāji plāno lūgt līdzjutējiem nekliegt un nerunāt skaļi.

Ceturtdien Muto atklāja, ka, ierodoties Japānā, līdzjutējiem nenāksies ievērot divu nedēļu karantīnu, jo to būtu pārlieku grūti kontrolēt. Tomēr organizatori savā starpā jau apsprieduši ideju aizliegt ovācijas, un ieceļotājiem visticamāk nāksies saskarties ar pastiprinātu testēšanas procesu.

"Ņemot vērā, ka ārzemju līdzjutēju skaits būs ļoti liels, 14 dienu karantīna un aizliegums lietot publisko transportu, šķiet neiespējami," pēc komitejas sanāksmes pauda Muto.

"Pastāv iespēja, ka lūgsim līdzjutējus nekliegt un nerunāt skaļi. Domājot par sekām, uzskatām, ka nepieciešams ierobežot elpceļu pilienu izplatību."

Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions jau teju pabeigts

Nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu galvenais stadions ir teju pabeigts un tas tiks atvērts decembrī. Kā norādīja rīkotāji, stadions, kurā ...

gallery icon
32

Lai arī lielākoties pasaulē sporta sacensība Covid-19 pandēmijas laikā noris aiz slēgtām durvīm, Japānā faniem sporta sacensības ļauts apmeklēt ierobežotā skaitā. To norises laikā fani lūgti nekliegt.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, iepriekš paudis pārliecību, ka Tokijas olimpiskās spēles fani varēs apmeklēt ierobežotā skaitā. Viņam nākamajā nedēļā paredzēta vizīte Tokijā.

Līdz Tokijas Olimpiskajām spēlēm atlicis gads

Tokija ir gatava uzņemt 2020. gada olimpiskās spēles, gadu pirms četrgades lielākā sporta foruma pauž Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents ...

gallery icon
56

"Vietējie organizatori jau ir pierādījuši, ka sacensības iespējams aizvadīt ar līdzjutēju klātbūtni, tāpēc esmu pārliecināts, ka noteikts skaits atbalstītāju būs arī Tokijā," teica Bahs.

"Cik daudz un pēc kādiem nosācījumiem, to jau rādīs tālākie notikumi."

Organizatori jau norādījuši, ka pēc ieceļošanas Tokijā, sportistiem un oficiālajām personām turpmākās divas nedēļas pārvietošanās iespējas būs limitētas.

Spēles koronavīrusa uzliesmojuma dēļ tika atliktas tieši par gadu, ieplānojot tās no 2021.gada 23.jūlija līdz 8.augustam.