foto: AFP/Scanpix
Neapdomīgu komentāru dēļ Anglijas Futbola asociācijas priekšsēdētājs atkāpjas no amata
Gregs Klārks
Futbols
2020. gada 10. novembris, 23:36

Neapdomīgu komentāru dēļ Anglijas Futbola asociācijas priekšsēdētājs atkāpjas no amata

Jauns.lv / LETA

Gregs Klārks otrdien ir atkāpies no Anglijas Futbola asociācijas (FA) priekšsēdētāja amata melnādaino spēlētāju nosaukšanas par "krāsainajiem", tiekoties ar Kultūras, mediju un sporta departamenta (DCMS) pārstāvjiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

63 gadus vecā Klārka komentārs izskanēja tikšanās laikā ar Anglijas futbola vadītājiem un parlamenta locekļiem, diskutējot, kā atrisināt finanšu krīzi futbolā koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Atbildot uz Leiboristu partijas parlamenta deputāta Aleksa Deivisa-Džonsa jautājumu par geju pārstāvības trūkumu sportā, Klārks sacīja: "Ja paskatās, kas notiek ar augsta ranga sieviešu futbolistēm, augsta ranga krāsainajiem futbolistiem un viņu īstenoto ļaunprātīgo sociālo mediju izmantošanu, viņi izturas briesmīgi."

Leiboristu partijas deputāts Kevins Brenans viņu aicināja atvainoties par termina "krāsains" lietošanu.

Pēc ātras atvainošanās Klārks mēģināja aizstāvēt savus izteikumus, sakot, ka viņš ir strādājis ASV, kur "man bija jāizmanto šis termins "krāsainie izdzīvotāji", jo "tā bija daļa no valsts daudzveidības likumdošanas".

FA apstiprināja Klārka atkāpšanos un par pagaidu pienākumu izpildītāju iecēla Pīteru Makkormiku.

"Makkormiks uzsāks darbu FA pagaidu priekšsēdētāja amatā nekavējoties, un FA valde uzsāks darbu pie jauna priekšsēdētāja iecelšanas noteiktajā laikā," teikts FA paziņojumā.

Pēc atkāpšanās Klārks teica, ka viņa nepieņemamie vārdi parlamenta priekšā bija slikts pakalpojums futbolam un tiem, kas to skatās, spēlē, tiesā un administrē.