foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix
Vēl diviem Bertāna un Timmas komandas biedriem pozitīvi Covid-19 testi
Dairim Bertānam tuvākajā laikā paredzama milzīga loma "Himki" sniegumā.
Basketbols
2020. gada 9. oktobris, 17:59

Vēl diviem Bertāna un Timmas komandas biedriem pozitīvi Covid-19 testi

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolistam Jānim Timmam un diviem viņa komandasbiedriem no Eirolīgas kluba Maskavas apgabala "Himki" pievienojušies vēl divi basketbolisti - Gregs Monro un Maksims Baraškovs -, kuriem fiksētas pozitīvas Covid-10 analīzes, piektdien ziņots tīmekļa vietnē "sportando.basketball".

Pirms piektdien paredzētās Eirolīgas spēles savā laukumā ar Kauņas "Žalgiris" vienību Himku klubs pavēstīja par pozitīvām Monro un Baraškova Covid-19 analīzēm. Tikmēr "Žalgiris" sastāvā pozitīvs Covid-19 tests bijis Francijas izlases basketbolistam Žefrijam Loverņam.

Tas kopējo saslimušo sportistu skaitu komandā palielina līdz pieciem. Jau ziņots, ka svētdien komanda pavēstīja par pozitīvu Covid-19 testu Timmam,  Jevgeņijam Voronovam un Džordanam Mikijam.

Saņemtais analīžu materiāls tika nosūtīts papildu izpētei uz "Rospotrebnadzor" departamentu, trim sportistiem paliekot Covid-19 slimnieku skaitā.

Tika ziņots, ka Mikijam nav klīnisku simptomu, savukārt Voronovam un Timmam ir nelielas sūdzības par sliktu pašsajūtu.

Spēlētāji ir izolēti un atrodas ārstu uzraudzībā.

Piedevām trīs "Himki" spēlētāji - Stefans Jovičs, Aleksejs Šveds un Eriks Makkolums - ir savainoti. Tas liek domāt, ka Dairim Bertānam tuvākajās spēlēs būs vēl lielāka loma nekā iepriekš.

Spēle ar "Žalgiris" pārcelta uz 10.oktobri, vēsta ieraksts "Himik" kluba tīmekļa vietnē.