foto: Andreas Dobslaff/pixathlo/SIPA/Scanpix
Blūms veselības likstu dēļ nepiedalīsies MTB pasaules čempionātā
Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.
Citi sporta veidi
2020. gada 8. oktobris, 17:51

Blūms veselības likstu dēļ nepiedalīsies MTB pasaules čempionātā

Jauns.lv

Latvijas sportists Mārtiņš Blūms veselības likstu dēļ būs spiests izlaist pasaules čempionātu kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskā krosa disciplīnā (XCO), kas šajā nedēļas nogalē ir paredzēts Austrijā, ceturtdien ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Blūms aizvadītajā nedēļā Čehijā piedalījās divos Pasaules kausa posmos MTB XCO krosā. Abos posmos cēsnieks startēja par spīti veselības problēmām. Lai arī pēc pirmā posma bija pamats cerēt, ka situācija varētu uzlaboties, tomēr tā nenotika. Arī otrajā posmā Blūms bija tālu no savām spējām, finišējot vien pirmā simta beigās.

Uzreiz pēc Čehijas posmiem sportistam bija plāns kopā ar savu pārstāvēto komandu "CST PostNL Bafang" doties uz Austriju, lai Leogangas pilsētā startētu pasaules čempionātā. Latvijas čempionam bija plānots starts gan MTB XCO "Ebike" sacensībās, gan arī klasiskajā XCO krosā.

Situācija ar veselību neuzlabojās, kas liedza Blūmam doties uz Austriju. Sportists šobrīd pilnībā koncentrējies veselības sakārtošanai.

Šobrīd nav skaidrības par viņa iespējām sekmīgi startēt Eiropas čempionātā MTB XCO krosā, kam jānotiek no 15. līdz 18.oktobrim Šveicē.

Aizvadītajā svētdienā pirms došanās uz čempionātu tika veikti aptuveni 600 Covid-19 testi, un, kā ziņo Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI), trīs personām tie bijuši pozitīvi. Šī iemesla dēļ pasaules čempionātā nevarēs piedalīties pa vienam sportistam no Ukrainas un ASV.