foto: PA / Scanpix
Video, kas aizkustināja miljonus: futbola treneris Mourinju piekrīt godināt žurnālista mirušā tēva piemiņu
Totenhamas "Hotspur" treneris Žuzē Mourinju.
Futbols
2020. gada 24. septembris, 14:10

Video, kas aizkustināja miljonus: futbola treneris Mourinju piekrīt godināt žurnālista mirušā tēva piemiņu

Jauns.lv

Kāds Ziemeļmaķedonijas žurnālists un Totenhamas "Hotspur" treneris Žuzē Mourinju aizkustināja futbola draugu sirdis preses konferences laikā. Pirmais - izteiktā lūguma, otrais - savas atbildes dēļ.

foto: PA / Scanpix
Totenhamas "Hotspur" treneris Žuzē Mourinju.

Maķedoniešu žurnālists Igors Aleksandrovičs izmantoja izdevību un preses konferences laikā, uzdodot jautājumus, izteica diezgan negaidītu lūgumu. Viņš pastāstīja par savu mirušo tēvu un vienu no viņa pēdējiem lūgumiem. "Pirmām kārtām sveicieni jums no viņa, taču viņš tagad jau ir debesīs. Reiz, kad viņš jau bija smagi slims, viņš man sacīja - ja man kādreiz mūžā būs iespēja jūs satikt, lai es palūdzu jums nofotografēties kopā ar mani. Mans tētis psiholoģiski mani audzināja tāpat, kā jūs trenējat savas komandas. Gan uzvaru, gan zaudējumu gadījumā viņš juta pret jums milzīgu cieņu. Ja jūs piekristu nofotografēties, es šo foto ierāmētu un noliktu sava tēva mūžīgās atdusas vietā," žurnālists sacīja leģendārajam trenerim un vaicāja - ja mačs beigsies ar klubam izdevīgu rezultātu, vai Mourinju piekritīs šādam foto.

Portugāļu treneris uz šo žurnālista lūgumu atbildēja:

"Fotogrāfijai un spēles rezultātam te nav nekādas saistības. Fotogrāfija noteikti būs, mēs to izdarīsim. Ja vēlaties, varam satikties pirms spēles. Vai arī viesnīcā, tas pat būtu vienkāršāk. Vai pēc spēles. Bet tam patiešām nav nekāds sakars ar rezultātu. Es labprāt nofotografēšos ar jums, man ir liels gods  izrādīt cieņu jūsu tēvam, tieši tāpat kā viņš cienīja mani," sacīja Mourinju. 

Totenhamas "Hotspur" šovakar, 24. septembrī, Ziemeļmaķedonijā UEFA Eiropas līgas atlases mačā spēlēs pret "Škendija".