foto: Edijs Pālens/LETA
Oficiāli atcelta sestdien paredzētā Rīgas "Dinamo" spēle
Sestdien rīdziniekiem savā laukumā bija jāuzņem Maskavas "Dinamo"
Hokejs
2020. gada 24. septembris, 10:08

Oficiāli atcelta sestdien paredzētā Rīgas "Dinamo" spēle

Jauns.lv / LETA

Oficiāli atcelta sestdien paredzētā Rīgas "Dinamo" spēle, informē klubs un Kontinentālā hokeja līga (KHL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien rīdziniekiem savā laukumā bija jāuzņem Maskavas "Dinamo", taču Latvijas klubā konstatēta masveida saslimšana ar koronavīrusu. KHL ziņo, ka Rīgas komanda atteikusies spēli aizvadīt ar rezerves sastāvu, kas šajā gadījumā nozīmētu spēlēšanu ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" hokejistiem.

"Rīgas "Dinamo" uzņemas visas šāda lēmuma sekas saskaņā ar KHL nolikumu un lūdz KHL informēt Maskavas "Dinamo" klubu par to, ka komandai nav jāierodas Rīgā," teikts Rīgas "Dinamo" paziņojumā.

Nedz KHL, nedz Rīgas "Dinamo" neziņo par šī lēmuma sekām, taču komandai, visticamāk, tiks piespriests tehniskais zaudējums.

Jau ziņots, ka "Dinamo" komandai līdz 5.oktobrim ir noteikta karantīna, bet šajā laikā jāaizvada piecas KHL spēles - trīs mājās un divas viesos.

Rīgas "Dinamo" padomes valdes priekšsēdētājs Juris Savickis trešdien sarunā konkretizēja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka saslimušo vidū klubā ir deviņi spēlētāji un divi personāla darbinieki, nevis, kā izskanējis iepriekš, desmit hokejisti un kopumā 12 saslimušie.

Ar piecās spēlēs iegūtajiem trim punktiem "Dinamo" šosezon Rietumu grupā ieņem pēdējo vietu 11 komandu vidū.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.