foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas handbola izlases vārtsargs karjeru turpinās Zviedrijas augstākajā līgā
28 gadus vecais Kuģis iepriekšējo sezonu pavadīja Ziemeļmaķedonijas komandā Skopjes "Vardar".
Citi sporta veidi
2020. gada 22. septembris, 17:28

Latvijas handbola izlases vārtsargs karjeru turpinās Zviedrijas augstākajā līgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu handbola izlases vārtsargs Artūrs Kuģis karjeru turpinās Zviedrijas augstākās līgas komandā "Varberg", informē klubs.

28 gadus vecais Kuģis iepriekšējo sezonu pavadīja Ziemeļmaķedonijas komandā Skopjes "Vardar", ar kuru spēlēja arī EHF Čempionu līgā.

"Jau kopš pavasara meklējām vārtsargu, ar kuru papildināt sastāvu, un beidzot viss ir nostājies savās vietās. Esam vienojušies ar Artūru, kurš veicinās konkurenci komandā un pastiprinās spēli vārtsarga pozīcijā," klubs citē komandas menedžera Kenta Kārlsona teikto.

Pirms spēlēšanas "Vardar" Kuģis trīs gadus pavadīja Vācijas komandā "Gosswallstadt", bet pirms tam pārstāvēja citu šīs valsts vienību "SV Beckdorf", kā arī spēlēja Norvēģijā. Pirms došanās leģionāra gaitās Kuģis pārstāvēja Dobeles "Tenax" vienību.

Kuģis bija viens no Latvijas izlases celmlaužiem ceļā uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, taču traumas dēļ viņš meistarsacīkstēs laukumā nedevās.

"Varberg" iepriekšējā sezonā Zviedrijas čempionātā ieņēma pēdējo vietu starp 14 komandām un jauno sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem.

Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā šajā sezonā spēlē Uvis Strazdiņš, kurš pārstāv Solnas AIK.