foto: Pixabay
Anglijas premjerlīgas zvaigzne atklāj, ka ir homoseksuāls, taču baidās "iznākt no skapja"
Futbols
2020. gada 22. septembris, 06:20

Anglijas premjerlīgas zvaigzne atklāj, ka ir homoseksuāls, taču baidās "iznākt no skapja"

Jauns.lv

Kāds Anglijas futbola premjerlīgas spēlētājs atzinis, ka ir pārāk nobijies, lai publiski atklātu, ka ir homoseksuāls, vēsta "Daily Mail".

Atklātā vēstulē bijušā futbolista Džastina Fašanu brāļameitai futbola zvaigzne skaidrojis, ka dzīve slepenībā būtiski ietekmējusi viņa garīgo veselību. Viņš piebildis, ka ir "praktiski neiespējami" būt attiecībās.

Futbolists, kurš par savu seksualitāti runājis ar dažiem komandas biedriem, teicis, ka kopš 14 gadu vecuma zinājis, ka ir gejs. Vēstulē, ko pirmo reizi publicēja "The Sun", spēlētājs rakstījis:

"Lai gan sabiedrība ir būtiski attīstījusies kopš esmu pusaudzis, pati spēle nav. Tiem, kas to vada, ir jāievieš vairāk pasākumu, lai geji zinātu, ka viņi saņems visu nepieciešamo atbalstu." Jūlijā laikraksts publicējis vēl kāda spēlētāja anonīmo atzīšanos. "Es ceru sazināties ar abiem, lai apspriestu viņu situāciju," sacīja "Džastina Fašanu" fonda vadītāja.

foto: Action Images/Scanpix
Džastins Fašanu.

Noridžas "City" klubā profesionāļa karjeru sākušais Džastins Fašanu par savu orientāciju paziņoja 1990. gadā. Līdz šim viņš ir vienīgais augsta līmeņa futbolists, kurš publiski atklājis savu homoseksualitāti. Tomēr ir neoficiāli zināms arī par vairākiem citiem. 1998. gadā 38 gadu vecumā Fašanu izdarīja pašnāvību.

Patlaban Lielbritānijā nav neviena spēlējoša futbolista, kurš būtu atzinis, ka ir gejs. Anglijas futbola premjerlīgā norādīts, ka tā atbalstīs ikvienu, kurš vēlēsies atklāt savu homoseksualitāti.