foto: Ieva Lūka/LETA
Latvijas pludmales volejbolisti uzvar, volejbolistes zaudē pirmajā Eiropas U-18 čempionāta spēlē
Ar uzvaru Izmirā ceturtdien turnīru uzsāka abi Latvijas vīriešu dueti.
Citi sporta veidi
2020. gada 17. septembris, 16:09

Latvijas pludmales volejbolisti uzvar, volejbolistes zaudē pirmajā Eiropas U-18 čempionāta spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Katrīna Lukstiņa/Terēze Estere Grants un Kate Vasiļjeva/Elīza Dreimane ceturtdien Izmirā piedzīvoja zaudējumu pirmajā Eiropas U-18 čempionāta spēlē, bet ar uzvaru turnīru uzsāka abi vīriešu dueti - Kristians Fokerots/Kārlis Ābelītis un Sandis Bērziņš/Dāvis Teteris.

Latvijas duets Lukstiņa/Grants, kas turnīrā izsēts ar sesto numuru, pirmajā spēlē ar 0-2 (16:21, 15:21) piekāpās dienvidu kaimiņienēm lietuvietēm - Gabrielei Petrauskaitei un Vakarei Radvilavičūtei (27.numurs turnīrā).

Nākamā spēle Latvijas pārim plkst.16.30 ar Bulgārijas duetu Darina Kindova/Aneta Petrova (22.).

Vasiļjeva/Dreimane (26.) stundu un trīs minūtes garā trillerī ar 1-2 (22-24, 21:19, 13:15) atzina Polijas dueta Melānija Marcinovska/Malgožata Čežkovska (7.) pārākumu.

Nākamā spēle Latvijas pārim plānota puspiecos pēcpusdienā, kad būs jātiekas ar Ungārijas sportistēm Hannu Gubiku un Fanni Veči, kuras izliktas ar desmito numuru.

Ar uzvaru Izmirā ceturtdien turnīru uzsāka abi Latvijas vīriešu dueti - Fokerots/Ābelītis un Bērziņš/Teteris.

Ar astoto numuru Izmirā izsētie Fokerots/Ābelītis ar 2-0 (21:15, 21:15) pieveica Čehijas duetu Vojtehs Poledniks/Ondrejs Pols (25. numurs sacensībās), bet Bērziņš/Teteris (28.) ar 2-0 (21:16, 21:17) pārspēja citu čehu duetu Jakubs Maliks/Kristofs Nemecs (5.).

Otrās spēles abi Latvijas vīriešu dueti aizvadīs rīt.

Ceturtdien un piektdien notiks trīs grupu turnīra spēles, sestdien sāksies "play-off" etaps, bet svētdien notiks pusfināli un fināli.

Pagājušogad Eiropas U-18 meistarsacīkstēs Austrijas pilsētā Bādenē Varvara Brailko un Anete Namiķe ierindojās 5. vietā, bet Trents Jankovskis un Ralfs Namiķis ieņēma dalītu 9. vietu.

Vēl viens jaunatnes Eiropas čempionāts Izmirā norisināsies nākamnedēļ, kad tur no 23. līdz 27.septembrim notiks U-22 sacensības.