Hokejs
2020. gada 17. septembris, 13:48

"Baris" komandā Covid-19 uzliesmojums, "Dinamo" mačs Nursultanā atcelts

Jauns.lv / LETA

Covid-19 epidēmijas dēļ pārceltas sešas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Nursultanas "Baris" spēles, tai skaitā "Baris" un Rīgas "Dinamo" 18.septembra mačs Nursultanā, ceturtdien savā tīmekļa vietnē ziņo KHL.

Nākamā spēle "Dinamo" bija paredzēta piektdien, sezonas pirmā izbraukuma izskaņā tiekoties ar Nursultanas "Baris".

"Sešas KHL regulārā čempionāta spēles ar "Baris" piedalīšanos, kuras bija jāspēlē 18.septembrī ar Rīgas "Dinamo", 20.septembrī ar Čerepovecas "Severstaļ", 22.septembrī ar Magņitogorskas "Metallurg", 27.septembrī ar Pekinas "Kuņluņ Red Star", 29.septembrī ar Maskavas apgabala "Vitjaz" un 1.oktobrī ar "Soči", atceltas un tiks pārceltas uz vēlāku datumu," teikts līgas paziņojumā.

Pozitīvi koronavīrusa infekcijas testa rezultāti fiksēti divpadsmit komandas spēlētājiem un treneriem, komandai uz divām nedēļām dodoties karantīnā.

KHL papildus informēs par spēļu notikšanas datumu un laiku, katra konkrētā mača pārcelšanu saskaņojot ar klubiem.

No izbraukuma "Dinamo" atgriezīsies ar divos mačos izcīnītu vienu punktu, pagarinājumā ar 3:4 zaudējot Novosibirskas "Sibirj" un ar 1:2 Habarovskas "Amur".

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistē Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs. Nesen Skudras vadītajai komandai pievienojās aizsargu treneris no Krievijas Dmitrijs Parhomenko, baltkrievu vārtsargu speciālists Andrejs Kudins un video treneris no Krievijas Igors Makarovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.