foto: hcvityaz.ru
Daugaviņš pret “Dinamo” nemet: “Mēģināšu labot šo kļūdu”
Kasparam Daugaviņam "Vitjaz" komandā šosezon plānota būtiska loma.
Hokejs
2020. gada 8. septembris, 03:02

Daugaviņš pret “Dinamo” nemet: “Mēģināšu labot šo kļūdu”

Māris Siliņš

Jauns.lv

Rīgas “Dinamo” hokejisti šovakar KHL čempionāta spēlē cīnisies par savu pirmo uzvaru pret Podoļskas “Vitjaz”, kuru kopš šī rudens pārstāv Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš. Viņam trīs dažādu komandu sastāvos Rīgā vēl ne reizi nav izdevies pārspēt “Dinamo” vārtsargus.

Daugaviņš pret Rīgas “Dinamo”, kuru pats pārstāvēja 2012./2013. gada sezonā NHL lokauta laikā, KHL čempionāta spēlēs Rīgā laukumā devies septiņas reizes. Tas noticis trīs dažādu komandu – Maskavas “Dinamo”, Ņižņijnovgorodas “Torpedo”, Maskavas “Spartak” - formas kreklos. Tā sanācis, ka viens no Latvijas hokeja labākajiem uzbrucējiem Rīgā nav guvis nevienus vārtus.

“Mājās vienmēr gribas kaut ko pierādīt sev pašam, tribīnēs parasti ir radi un draugi. Iespējams, kādreiz esmu arī pārdedzis. No otras puses, Rīgai vienmēr pretī bijusi komanda, kas neļauj spēlēt foršu hokeju. Ierasti bijušas tādas, atļaušos teikt, pretīgas spēles ar lielu cīnīšanos un maz gūtiem vārtiem. Rīgā spēlēt nav viegli, parasti pilna arēna, liels skatītāju spiediens un “Dinamo” laukumā lido. Nekas, varbūt šoreiz būs cits stāsts un mēģināšu šo situāciju labot”, sarunā ar Jauns.lv Daugaviņš izsaka cerību pārtraukt tukšo sēriju.

Patiešām sešas no septiņām spēlēm ar Daugaviņa pārstāvētās viesu komandas līdzdalību Rīgā beigušās ar tikai trīs vai četriem gūtiem vārtiem. Lai arī Kasparam pašam vārtus nav izdevies iemest, pēc viņa piespēlēm piecas reizes to izdarījuši viņa komandas biedri. Pagājušās sezonas atklāšanas spēlē to paveica arī Mārtiņš Karsums, lai gan to spēli latviešu uzbrucēju pārstāvētā Maskavas “Spartak” zaudēja. Tomēr trīs reizes Daugaviņa pārstāvētā komanda no Rīgas aizbraukusi ar uzvaru.

“No visām šīm spēlēm atmiņā visvairāk iespiedusies pirmā, kad Rīgā ieradās ar Maskavas “Dinamo”. Tā patiešām bija jocīga sajūta iziet pilnā Rīgas arēnā pretinieku komandas sastāvā. Tāda ir hokeja dzīve, tagad jau tās spēles ir bijušas tik daudz, ka kļuvušas par ikdienu,” saka Daugaviņš. Toreiz, 2014. gada novembrī Rīgas “Dinamo” apspēlēja Maskavas “Dinamo” ar 3:1.

Šoreiz Daugaviņš ieradies Rīgā jau kā Podoļskas “Vitjaz” pirmās maiņas uzbrucējs. Bukmeikeri par favorītiem uzskata “Vitjaz”.  Podoļskā šozsezon ir savākta laba komanda, kurai daudzi paredz stabilu vietu izslēgšanas spēlēs. “Vitjaz” labu hokeju rāda jau sezonas sākumā – tika izcīnīta pirmā vieta spēcīgajā Maskavas gubernatora kausa izcīņā, bet KHL regulārā sezona sākta ar pārliecinošu 4:0 uzvaru Kazaņā pār vieniem no šīs sezonas galvenajiem favorītiem “Ak Bars”.

“Vitjaz” uz Rīgu atlidoja svētdienas vakarā no Ņižņekamskas, kur spēles gaitā atspēlējās no 0:3, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē ielaida vēl vienus vārtus un ar 3:4 zaudēja “Ņeftehimik”. Daugaviņam bija lielākais spēles laiks komandā un mieles par šādu iznākumu. “Mums ir ļoti laba komanda, bet neveiksmīgo spēli Ņižņekamskā gribas ātrāk aizmirst. Spēles ziņā mēs viņus nospiedām, daudz vairāk metām, arī pa vārtu stabiem, bija daudzi momenti. Tikmēr viņi spēles sākumā ar pieciem sešiem metieniem guva trīs vārtus. Tā gadās. Pēc tam visu spēli strādājām, lai tiktu atpakaļ pie iespējas pacīnīties par uzvaru, panācām 3:3 un tad pēdējā minūtē ripa atsitas kaut kur pret stiklu, rikošets un trāpa vārtos. Eh...,” svētdienas spēli atceroties, nopūšas Daugaviņš.

“Vitjaz” komanda vakar Rīgā aizvadīja divus treniņus un viesnīcā stingri ievēro KHL izstrādātos noteikumus. Brīvsolī nemaz neesot iespējams aiziet – gaitenī un pie lifta dežūrē apsargi. Ja nu kādam tomēr sagribas... “Jā, tā ir. Ja gribam, lai hokejs vispār notiktu, ir jāievēro visas šīs lietas,” apstiprina Kaspars.

Rīgas “Dinamo” šovakar būs trešais mēģinājums tikt pie pirmās uzvaras galvenā trenera Pētera Skudras vadībā. Pirmajās divās spēlēs rīdzinieki ar 2:3 piekāpās Nursultanas “Barys” un ar 1:3 Helsinku “Jokerit’.

“Dinamo” – “Vitjaz” spēle sāksies neierastā laikā jau pulksten 18.00, to klātienē varēs apmeklēt ne vairak kā 1000 līdzjutēji. Biļetes, kas atkarībā no izvēlētās vietas maksā no 22 līdz 37 eiro, līdz vakardienas vakaram tika pirktas visai kūtri.

Kaspara Daugaviņa spēles Rīgā pret “Dinamo”:

16.11.14 Rīgas “Dinamo” – Maskavas “Dinamo” 3:1

28.12.15 Rīgas “Dinamo” - “Torpedo” 1:4, Daugaviņam divas piespēles

15.10.17 Rīgas “Dinamo” -  “Torpedo” 1:3, Daugaviņam piespēle

23.09.18 Rīgas “Dinamo” - “Spartak” 1:3

31.01.19 Rīgs “Dinamo” – “Spartak” 2:1 (pag.)

2.09.19 Rīgas “Dinamo” - “Spartak” 2:1 (pag.), Daugaviņam piespēle

14.11.19 Rīgas “Dinamo” – “Spartak” 3:1, Daugaviņam piespēle