foto: AP/Scanpix
VIDEO: "Stars" ar minimālu uzvar iesāk NHL Rietumu konferences finālsēriju
Dalasas "Stars" hokejisti priecājas par pirmo uzvaru.
Hokejs
2020. gada 7. septembris, 09:29

VIDEO: "Stars" ar minimālu uzvar iesāk NHL Rietumu konferences finālsēriju

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Dalasas "Stars" svētdien Rietumu konferences fināla pirmajā duelī pret Vegasas "Golden Knights" pietika tikai ar vieniem vārtiem, lai izcīnītu "sauso" uzvaru un izvirzītos sērijas vadībā.

"Stars" ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja "Golden Knights" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Uzvaras vārti Rietumu konferences fināla pirmajā mačā tika gūti pirmā perioda trešajā minūtē, kad kapteiņa Džeimija Bena ripa atdūrās "Golden Knights" aizsardzības "mūrī", taču pie atlēkušās ripas pirmais bija aizsargs Jons Klinbergs, viņam gūstot pirmos vārtus spēlē. Tie vēlāk arī izrādījās uzvaru nesošie.

Tāpat lielisku spēli aizvadīja arī "Stars" vārtu vīrs Antons Hudobins, kurš tika galā ar visiem 25 metieniem. Hudobins līdz ar to ir desmitais vecākais vārtsargs līgas vēsturē, kurš kādā no "play-off" mačiem palicis "sausā". Krievu vārtsargs to paveica 34 gadu un 122 dienu vecumā.

Saraksta sestajā vietā atrodams arī leģendārais Artūrs Irbe, kurš savus vārtus neskartus spēja nosargāt 35 gadu un 110 dienu vecumā. Tolaik (2002.gadā) viņš pārstāvēja Karolīnas "Hurricanes".

Otrā laukuma pusē Marks Andrē Flerī atvairīja 24 no 25 metieniem, tiekot galā ar 96% raidījumu.

Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.