foto: Latvijas futbola federācija
Krollis mačā ar Maltu piedzīvos debiju Latvijas izlasē
Raimonds Krollis
Futbols
2020. gada 6. septembris, 21:14

Krollis mačā ar Maltu piedzīvos debiju Latvijas izlasē

Jauns.lv / LETA

18 gadus vecais uzbrucējs Raimonds Krollis svētdien Nāciju līgas D pirmās grupas otrajā duelī debitēs Latvijas vīriešu futbola izlases sastāvā.

Latvijas ar mājinieci Maltu tiksies plkst.21.45. Spēli tiešraidē translēs kanāls TV6.

Danis Kazakevičs vietu uzbrukuma priekšā atvēlējis Krollim un Jānim Ikauniekam, zem viņiem malās spēlēs Andrejs Cigaņiks un Alvis Jaunzems, starp uzbrukumu un aizsardzību būs Eduards Emsis un Artūrs Zjuzins, bet aizsardzības līniju veidos Raivis Jurkovskis, Kaspars Dubra, Antonijs Černomordijs un Roberts Savaļnieks. Vārtus sargās un spēli ar kapteiņa apsēju aizvadīs Pāvels Šteinbors.

Latvijas valstsvienība Nāciju līgas D pirmās grupas pirmajā mačā ceturtdien stadionā "Daugava" spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, kamēr Malta savā pirmajā turnīra mačā ar 2:3 pašā spēles izskaņā kapitulēja Fēru Salām.

Malta uzvaras garšu nav jutusi pēdējās desmit spēlēs, kamēr latvieši pērn 19.novembrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 1:0 uzveica Austriju.

Abas izlases iepriekš savā starpā tikušās divas reizes, savstarpējus dueļus 2010. un 2011.gadā aizvadot Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Zīmīgi, ka abās spēlēs ar 2:0 uzvarēja Latvija.

Latvijas izlasei pēdējās desmit spēlēs izdevies gūt vien divus vārtus, kamēr maltieši šādā pašā laika sprīdī izcēlušies trīs reizes. Zīmīgi, ka pēdējās astoņās no desmit spēlēm Malta palikusi "sausā".

Latvija FIFA rangā ieņem 137.vietu, bet Malta atrodama 184.pozīcijā.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlasei šajā mačā nevarēs palīdzēt Vladislavs Gutkovskis, kurš spēlē pret Andoru atbildēja uz pretinieka spēlētāja provokāciju, kā rezultātā saņēma sarkano kartīti.

Tāpat uzbrukuma līnijā nebūs redzams Šveicē spēlējošais Roberts Uldriķis, jo viņa komanda "Sion" nav devusi atļauju futbolistam doties uz Maltu. Traumu turpina dziedēt arī Dāvis Ikaunieks.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Otrā spēle Nāciju līgā septembrī būs arī pēdējā Latvijas valstsvienībai, bet 7.oktobrī plānots pārbaudes mačs ar Melnkalnes izlasi. Trīs dienas vēlāk jau Nāciju līgā izbraukumā jātiekas ar Fēru salām, bet 13.oktobrī Latvijā viesosies Maltas izlase.