foto: Agris Veckalniņš
FOTO: ar vairākkārtēju Latvijas himnas skanēšanu apbalvošanas laikā Madonā noslēdzas Pasaules kauss rollerslēpošanā
Citi sporta veidi
2020. gada 30. augusts, 15:50

FOTO: ar vairākkārtēju Latvijas himnas skanēšanu apbalvošanas laikā Madonā noslēdzas Pasaules kauss rollerslēpošanā

Jauns.lv

Ar intervāla startu klasikā Madonā šodien noslēdzās Pasaules kausa(PK) 2. posms rollerslēpošanā, kas nedēļas garumā Madonā pulcēja 53 dalībniekus no 5 valstīm.

Lai gan šogad - vīrusa izplatības dēļ - vairākām delegācijām nācās atteikties no dalības PK, tomēr trīs dienu garumā tika aizvadītas no organizatoriskās puses veiksmīgas sacensības, kurās Baltijas valstu, norvēģu un vāciešu konkurencē, Latvijas rollerslēpotāji apbalvošanas ceremonijā nodrošināja Latvijas himnas skanēšanu vairākkārt. 

Madonā noslēdzies Pasaules kauss rollerslēpošanā

gallery icon
24

Šodien elites grupā Raimo Vīgantam 3.vieta klasikā, nedaudz piekāpjoties norvēģiem, bet junioru grupā divas pirmās godalgas latviešiem: Nikam Saulītim un Laurim Kaparkalējam, atstājot aiz sevis lietuvieti Edvīnu Šimonuti. Lauris Kaparkalējs pēc šī PK posma saglabā līderpozīcijas arī kopvērtējumā. 

Savukārt sieviešu konkurencē vāciete Merle Rihtere paliek nepārspēta, nodrošinot sudraba godalgu madonietei Līvai Šahno, savukārt, bronza - Samantai Krampei.

Elites grupā arī šodien uzvaras laurus plūca Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, otrā - igauniete Johanna Udras, savukārt, bronzas godalgu Latvijai sagādā Kitija Auziņa. 

Mārtiņš Niklass, FIS rollerslēpošanas apakškomitejas vadītājs: "Madona ir izveidojusies kā slēpošanas un biatlona centrs Latvijā, un arī šī PK organizatorisko pusi novērtē šo sporta veida lielvalsts Norvēģija - kas uzsver, ka ar katru gadu vērojams progress. Līdz ar sacensību organizēšanu un infrastruktūras attīstīšanu, arī no sportistiem būs lielāka interese izmēģināt spēkus šajā sporta veidā.

Igaunija un Latvija, neskatoties uz šī gada situāciju pasaulē, parādīja, ka rollerslēpošana šeit kļūst arvien populārāka un iecienītāka, kas ir ļoti būtiski, raugoties nākotnes perspektīvā. Tādās ziemās, kā bija šī, slēpotājiem tā ir iespēja uzturēt sevi formā, savukārt, organizējot regulāras sacensības, nezaudēt cīņassparu starpsezonā. Pāris iepriekšējos gadus novērojama ļoti pozitīva tendence - un arī uz šī PK posma starta līnijas izgāja rekordliels latviešu sportistu skaits.”

Jānis Puida, PK posma organizators: “Priecājos, ka neraugoties uz izaicinājumiem, ko radījusi Covid-19 izplatība, spējām noorganizēt PK posmu Madonā. Ir labi starptautiskajai slēpošanas sabiedrībai parādīt, ka arī Latvija var noorganizēt šāda līmeņa sacensības. Mūsu sportisti sagādāja svētku sajūtu, ik dienu cīnoties un uzrādot atzīstamus rezultātus. Gandarījums gan par elites grupā startējošajiem - Raimo Vīgantu, Patrīciju Eiduku, kas mūsu jaunajiem junioriem parādīja, ka smagam darbam, sekos arī panākumi. Tāpat, mums ir iezīmējusies spēcīga junioru paaudze - madonietis Lauris Kaparkalējs ir pozitīvs pārsteigums šajā PK sezonā. Neskatoties uz valstu delegāciju mazāku skaitu, ir svarīgi, ka mūsu jaunajiem sportistiem ir iespēja gūt pieredzi starptautiskās sacensībās.”

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu konkurenci, sportisti šodien trasē devās ar vienādām, tehniskā atbalstītāja “FF Rollerskis” rollerslēpēm.

Madonā šogad norisinājās otrais un noslēdzošais PK posms rollerslēpošanā. 

Junioru - vīriešu grupā līderpozīcijas pēc aizgājušajiem PK posmiem saglabā Lauris Kaparkalējs, sieviešu konkurencē nepārspēta ir vāciete Merle Rihtere. Sieviešu konkurencē - igauniete Johanna Udras, savukārt vīru konkurencē norvēģis Patrick Fossum Kristoffersen. 

Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā norisinājās no 27. - 30. augustam. Pirmajā dienā tika aizvadīti oficiālie treniņi, savukārt 28. augustā Madonas ielās rollerslēpotāji veica 200m distanci sprintā. Trešajā sacensību dienā, par spīti lietum, Madonas pilsētā norisinājās masu starti, kuros sieviešu grupa veica 15 km garu distanci, bet vīriešu - 20 km. Noslēdzošajā dienā sportisti tikās sporta bāzē “Smeceres sils”, lai aizvadītu individuālos startus klasiskajā stilā. 

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2006. gadā – Priekuļos, bet Madonā šogad aizvadīts jau sestais Pasaules kausa posms. Pērn trasē “Smeceres sils” aizvadīts arī gan no sportiskās, gan organizatoriskās puses veiksmīgs Pasaules čempionāts rollerslēpošanā.