Hokejs
2020. gada 5. augusts, 08:51

"Maple Leafs" otrajā mačā neatstāj variantus "Blue Jackets" un izcīna "sauso" uzvaru

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien atstāja Elvi Merzļikinu rezervē un piedzīvoja "sauso" zaudējumu pret Toronto "Maple Leafs".

"Blue Jackets" ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja "Maple Leafs". Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Merzļikina konkurents Jonass Korpisalo atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem, tverot 94,7% raidījumu. Tikmēr otrā laukuma pusē "sauso" maču aizvadīja Frderiks Andersens, kurš noķēra 21 metienu.

Kolumbusas vienība pirmos vārtus zaudēja otrā perioda 16.minūtē, kad vārtu priekšā partnera spēcīgu piespēli pielaboja Ostons Metjūss. Savukārt noslēdzošā perioda piektajā minūtē kapteinis Džons Tavaress pārtvēra ripu un aizskrēja vienatnē pret vārtsargu. Uzbrucējs pēc dažām māņkustībām ripu raidīja caur Korpisalo padusi.

Pēdējā minūtē Morgans Rielijs 3:0 panāca ar metienu tukšos vārtos.

Kolumbusas vienībai šodien būs brīvdiena, bet ceturtdien jau atkal jādodas laukumā pret "Maple Leafs". Ņemot vērā, ka sezona iepriekš Covid-19 izplatības dēļ bija pārtraukta vairākus mēnešus, galvenais treneris Džons Tortorella nākamajā mačā, iespējams, spēles laiku dos tieši Merzļikinam, lai pasargātu Korpisalo no traumām un pārlieku lielas slodzes.

Merzļikins kopš brīža, kad tika atsākta sezona, aizvien vēl nav stājies savas komandas vārtos.

Trešdien trešā spēle pret Monreālas "Canadiens" plānota Teodoram Bļugeram un Pitsburgas "Penguins". Sērijā šobrīd rezultāts ir 1-1.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.