foto: AP/Scanpix
Kurucs spēlē centrā un ar desmit punktiem kaldina "Nets" panākumu pār spēcīgo "Bucks"
Rodions Kurucs 8 no 10 punktiem guva jau mača pirmajā ceturtdaļā.
Basketbols
2020. gada 4. augusts, 23:32

Kurucs spēlē centrā un ar desmit punktiem kaldina "Nets" panākumu pār spēcīgo "Bucks"

Jauns.lv / LETA

Latvietis Rodions Kurucs otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pildīja sev ne tik ierasto centra spēlētāja funkciju, taču tas neliedza gūt desmit punktu Bruklinas "Nets" otrajā panākumā pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nets" ar 119:116 (40:34, 33:31, 21:23, 25:28) uzvarēja Austrumu konferences līdervienību Milvoki "Bucks".

Bruklinas klubam šis bija otrais panākums pēc kārtas, kamēr "Bucks" uzvaras garšu pēdējo reizi piedzīvoja pirmajā mačā pret Bostonas "Celtics".

Kurucs šo maču sāka komandas sākumsastāvā un laukumā pavadīja 28 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā viņš guva desmit punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, tikpat reizes arī bloķējot pretinieka metienu.

Latvietis grozā raidīja divus no astoņiem trīspunktu un divus no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņa rēķinā arī divas kļūdas, trīs personīgās piezīmes, bet "Nets" ar Kurucu laukumā zaudēja par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

Bruklinas vienībā Timotijs Luvavu-Kabaro guva 26 punktus, bet vēl 19 punktus, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles pievienoja Gerets Templs.

"Bucks" vienībā Jannim Adetokunbo pietika ar nepilnām 16 minūtēm, lai kļūtu par sava kluba rezultatīvāko spēlētāju. Grieķis sev atvēlētajā laikā guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Pa 11 punktiem guva Donte Devinčenzo un Ersans Iļjasova, kurš iekrāja arī desmit atlēkušās bumbas.

Latviešu basketbolists šajā spēlē pildīja centra spēlētāja lomu un sevi pieteica visai iespaidīgi. Kurucs pēc teju trim nospēlētām minūtēm realizēja tālmetienu, taču līdz maiņai, kas notika nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām, viņš jau bija iemetis divus no četriem "trejačiem" un kopumā realizējis trīs no pieciem metieniem.

"Nets" pirmajā puslaikā pretinieku grozā raidīja 13 tālmetienus. Iepriekš šajā sezonā komanda vēl ne reizi nebija realizējusi tik daudz "trejaču" vienā puslaikā.

Bruklinas komandai šajā duelī nevarēja palīdzēt Džerets Alens, Džo Heriss un Keriss Leverts. Alenam otrdien tika dota atpūta, kamēr Heriss guvis kājas un arī muguras muskuļu traumas, bet Leverts savainojis kreisās kājas augšstilbu.

Pie spēles laika tika arī 40 gadus vecais Džamals Krovfords, kuram šī ir jau 20. sezona NBA. Basketbolists laukumā pavadīja nepilnas sešas minūtes, kuru laikā guva piecus punktus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Otrās ceturtdaļas sākumā veterāns guva kājas augšstilba muskuļa traumu un tika nomainīts, vēlāk vairs neiznākot laukumā.

Viņš otrdien kļuva par visu laiku vecāko basketbolistu, kurš reiz spēlējis "Nets". Tāpat viņš ir tikai astotais basketbolists, kuram NBA izdevies aizvadīt 20 sezonas.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Bostonas "Celtics".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Bucks" ar 54 panākumiem 67 mačos ir līdere Austrumu konferencē un jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr "Nets" ar 32 panākumiem ir septītā.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīs astoņus mačus, lai noskaidrotu galējo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz par mazāk nekā četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.