foto: Zumapress/Scanpix
VIDEO: "Inter" neklātienes cīņā ar "Atalanta" nosargā otro vietu Itālijas A sērijā
"Inter" futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2020. gada 29. jūlijs, 11:14

VIDEO: "Inter" neklātienes cīņā ar "Atalanta" nosargā otro vietu Itālijas A sērijā

Jauns.lv / LETA

Cīņā par otro vietu Itālijas A sērijā futbolā otrdien uzvaru 37.kārtas mačā svinēja gan Milānas "Inter", gan Bergamo "Atalanta", Milānas vienībai saglabājot otro vietu ar punkta pārsvaru pār konkurentiem.

Milānas "Inter" pieveica dalību nākamās sezonas Eiropas līgā ar uzvaru Itālijas kausā jau nodrošinājušo "Napoli" ar 2:0 (1:0) un atgriezās otrajā vietā līgā, apsteidzot iepriekš uzvaru svinējušo "Atalanta".

Antonio Kontesa vadīto "Inter" jau 11.minūtē vadībā izvirzīja Danilo d'Ambrozio, bet uzvaru 74.minūtē ar precīzu raidījumu nostiprināja Lautaro Martiness.

Dženāro Gatuzo atzina, ka "Napoli" būtu jāatrod vārtu iekarošanas risinājumi pirms tikšanās ar "Barcelona" Čempionu līgas astotdaļfinālā 8.augustā.

"Mums jāstrādā, mums mazliet trūkst dvēseles," sacīja Gatuzo, kura komandai līgā šosezon vairs nav par ko cīnīties.

"Pēc Itālijas kausa fināla mēs esam labi spēlējuši, taču mums nav naža starp zobiem. Pret Barselonas klubu tas būs cits stāsts."

"Inter" konkurentei "Atalanta" Parmā vajadzēja atspēlēt vienu vārtu deficītu, un tas tika izdarīts, Bergamo klubam pieveicot "Parma" ar 2:1 (0:1).

43.minūtē bijušais "Atalanta" spēlētājs zviedru pussargs Dejans Kulusevskis izvirzīja mājiniekus vadībā, taču Ruslans Maļinovskis ar brīvsitienu un Alehandro Gomess attiecīgi 70. un 84.minūtē izrāva uzvaru Bergamo vienībai.

"Tas, iespējams, bija mūsu sliktākais pirmais puslaiks sezonā," sacīja uzvarētāju treneris Džanpjēro Gasperīni.

"Pēc 12 spēlēm šajā ritmā temps varētu samazināties, bet, ja mēs atgriezāmies tik labi otrajā puslaikā, tas ir tāpēc, ka esam labā sportiskajā formā," piebilda dažādās sacensībās 20 spēles pēc kārtas nezaudējušā kluba treneris. No 20 spēlēm 17 uzvarētas Itālijas līgā.

Ar diviem gūtajiem vārtiem "Atalanta" nonāca tikai divu "golu" attālumā no sezonas laikā gūtiem 100 vārtiem.

"Atalanta" Itālijas čempionāta beidzamās spēles ir arī laba iesildīšanās nākamā mēneša Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēlēm pret Parīzes "Saint-Germain".

Gasperīni vadītā vienība jau ir nodrošinājusi dalību arī nākamās sezonas Čempionu līgā, taču var pacīnīties pat par otro vietu Itālijas līgā.

Mīnuss Bergamo klubam ir argentīniešu aizsarga Hosē Luisa Palomino zaudējums, kurš bija spiests atstāt laukumu mača 36.minūtē un kura dalība spēlēs pret "Saint-Germain" ir apšaubāma.

Kamēr Turīnas "Juventus" jau ir nodrošinājusi savu devīto pēc kārtas līgas titulu, trīs komandas cīnās par otro vietu - "Inter", "Atalanta" un Romas "Lazio". Kamēr pirmās divas vienības savas 37.kārtas spēles jau ir aizvadījušas ar uzvaru, Romas klubam vēl priekšā divas cīņas ar triju punktu atpalicību no "Atalanta".

"Lazio" trešdien savā laukumā spēlēs ar "Brescia". Turklāt Simones Inzagi vienībai joprojām ir iespēja tikt pat otrajā vietā, nedēļas nogalē noslēdzot čempionātu ar spēli pret "Napoli", kurai gadījies ļoti grūts kalendārs pēdējās cīņās par Eiropas līgu.

Pēc 36 spēlēm "Juventus" ir līdere ar 83 punktiem, 37 mačos par četriem mazāk ir "Inter", pieciem - Bergamo "Atalanta". 75 punkti un spēle rezervē ir Romas "Lazio", 64 punktus iekrājusi "AS Roma", kamēr vadošo sešinieku ar 60 punktiem noslēdz "AC Milan", kurai ar 59 punktiem 37 cīņās seko "Napoli".